Mick Schumacher va debuta în „Marele Circ” la 30 de ani după tatăl său

schumacher-mick-gettyimages-1279651335.jpg

La Eifel Grand Prix, Mick Schumacher i-a oferit lui Lewis Hamilton o cască a tatălui său, Michael
La Eifel Grand Prix, Mick Schumacher i-a oferit lui Lewis Hamilton o cască a tatălui său, Michael
Foto: Guliver / GettyImages

Fiu al legendarului Michael Schumacher, Mick Schumacher (21 de ani) va pilota un monopost de Formula 1 în 2021. Tânărul pilot german va concura pentru echipa Haas, care a confirmat informația difuzată de presa internațională.

Astfel, Schumacher Jr. va pătrunde în Marele Circ la 9 ani după ce tatăl său a disputat ultima cursă, în Brazilia 2012, respectiv la 30 de ani de la debutul lui Michael Schumacher, septuplu campion mondial, care s-a produs în 1991, la Marele Premiu al Belgiei de la Spa-Francorchamps. În acest moment, tatăl lui Mick este în convalescenţă după un grav accident suferit la schi, în 2013,
Potrivit echipei americane, pilotul de 21 de ani va fi coleg anul viitor cu rusul Nikita Mazepin, de asemenea debutant în F1. Schumacher Jr. va conduce pentru prima dată maşina actuală a Haas F1 Team la Abu Dhabi, în 11 noiembrie, când va participa la primele antrenamente libere din cadrul ultimei etape a ediției 2020. Apoi, el va evolua la testul debutanţilor, care are loc la două zile după cursa din Emiratele Arabe Unite. În plus, Mick Schumacher poate deveni campion al F2, sâmbătă sau duminică, tot pe circuitul Sakhir din Bahrain. Victorios în cursele de la Monza şi Soci, el are 14 puncte mai mult decât Callum Illott. 
Schumacher Jr. și-a făcut debutul în automobilismul sportiv în 2015, când a concurat în Formula 4, devenind vicecampion al Germaniei și Italiei un an mai apoi. El şi-a obţinut superlicenţa de Formula 1 câştigând campionatul FIA Formula 3, în 2018, cu Prema, înainte de a trece la Formula 2, cu aceeaşi echipă, în anul următor. El a avut un prim sezon dificil în F2, câştigând o cursă de sprint şi terminând pe locul 12 în clasamentul general, dar a demonstrat progrese semnificative în acest sezon. 
Membru al Ferrari Driver Academy, Mick face un pas important prin cooptarea lui de către Haas. "Perspectiva de a fi pe grila Formulei 1, anul viitor, mă face nespus de fericit.  Sunt pur şi simplu fără cuvinte. Aş dori să le mulţumesc celor de la echipa Haas F1, Scuderia Ferrari şi Ferrari Driver Academy pentru încrederea pe care mi-o oferă. De asemenea, vreau să-mi îndrept dragostea către părinţii mei. Știu că le datorez totul. Întotdeauna am crezut că îmi voi realiza visul de a concura în F1. Un mulţumesc uriaş pentru toţi fanii extraordinari ai motorsportului care m-au sprijinit în decursul carierei mele. Voi da totul, aşa cum fac întotdeauna. Aştept cu nerăbdare să merg în această călătorie împreună cu ei şi Haas F1", a declarat Mick Schumacher, care şi-a făcut debutul oficial în testele de Formula 1 în Bahrain, în aprilie 2019, când a condus un monopost Alfa Romeo, înainte de a trece la Ferrari, a doua zi.
Anunțul făcut de echipa americană arată că francezul Romain Grosjean şi danezul Kevin Magnussen nu vor concura pentru aceasta în ediția viitoare a Campionatului Mondial de Formula 1. Haas ocupă locul 9, penultimul, în clasamentul constructorilor, cu 3 puncte acumulate, fiind înaintea formaţiei Williams, fără niciun punct.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1