Mesajul lui Florin Mergea după argintul de la JO: «Aș da toate trofeele pentru medalia de aur»

Ultima actualizare:

    Horia Tecău și Florin Mergea au luat medalia de argint la RioFoto: Getty
Horia Tecău și Florin Mergea au luat medalia de argint la RioFoto: Getty

După o luptă grea cu cuplul spaniol Rafael Nadal- Marc Lopez, Horia Tecău și Florin Mergea au pus la gât medaliile de argint. În finala probei de dublu din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio, românii au pierdut cu scorul de 6-2, 3-6, 6-4.

Nu mult le-a lipsit românilor pentru a se urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, dar norocul nu a fost de partea lor. Epuizat după meciul în care a dat tot ce a putut, Florin Mergea și-a așternut gândurile pe Facebook, unde a mărturisit că partida din finala Olimpiadei a fost cea mai importantă și cea mai grea din toată cariera sa. Regretul de a nu străluci cu medalia de aur la gât este mare, motiv pentru care a mărturisit: "Dacă aș putea, aș da toate trofeele pe care le am pentru un singur punct la mometul potrivit, pentru medalia de aur."

Mergea a recunoscut că mare parte a drumului său de succes i se datorează și soției sale, Daiana, dar și că adversarii au prins o zi în care au fost într-o formă excelentă. "Fără antrenament pe central și fără să jucăm în condiții favorabile stilului nostru, am dat tot și am fost foarte aproape. Am luat medalia de argint într-un sport în care noi nu ar trebui să existăm.

E adevărat, am intrat în istorie, dar pentru mine, cel mai important lucru a fost experiența de a reprezenta România la cel mai mare eveniment de pe Glob. Să aduc o medalie României e un privilegiu și o onoare pe care puțini le cunosc și le simt cu adevărat așa cum am făcut-o noi mereu", a mai adăugat tenismenul în mesajul de pe rețeaua socială.

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net