Mergem spre Euro cu românul Javier

Ultima actualizare:

    Javier Humet  va debuta la  naţionala  României
Javier Humet va debuta la naţionala României

România n-a mai fost prezentă la un campionat european masculin de 22 de ani. Tricolorii pot pune capăt acestei serii nefaste cu ajutorul unui spaniol naturalizat în urmă cu doar o lună.

Javier Humet (27 de ani) a venit să joace handbal în România în 2012, la Constanţa. Între timp, uriaşul iberic (1,96 metri) s-a căsătorit cu o româncă, Ana, în curând va avea şi o fetiţă, întrunind astfel condiţiile pentru a fi naturalizat. Evenimentul s-a produs la începutul lunii aprilie, când Humet a depus jurământul faţă de ţara noastră şi a devenit eligibil pentru naţionala României. Debutul său oficial va avea loc astăzi, într-o partidă de foc, la Baia Mare, care poate consemna renaşterea handbalului masculin de la noi. Tricolorii antrenaţi de un alt iberic, Javier Pascual, întâlnesc Serbia, o victorie însemnând în proporţie de peste 90 la sută calificarea la Euro 2018, turneu final programat în Croaţia. Ar fi o performanţă de care România nu s-a mai bucurat de 22 de ani, atunci când românul Javier Humet făcea primii paşi în viaţă, la Barcelona. „M-am integrat foarte bine aici, mă simt ca acasă. Sincer, îmi doresc un meci cu Spania la un campionat european. Deveneam român chiar dacă selecţionerul nu era spaniol”, a spus Humet atunci când a devenit român cu acte. 


    Javier a primit  cetăţenia română
Javier a primit cetăţenia română

România a plecat în grupa preliminară cu ultima şansă la calificare, însă a reuşit la finalul anului trecut două victorii splendide, 26-23 în Belarus şi 28-23, acasă, cu puetrnica Polonie. Ca urmare, pentru a-şi securiza calificarea la Europene, handbaliştii noştri mai au nevoie de cel puţin trei puncte, adică o victorie şi un egal, în ultimele patru meciuri. „Dubla” cu Serbia (joi şi duminică) va fi urmată de meciurile retur din iunie cu Belarus şi Polonia.


    S-a căsătorit  cu Ana şi  aşteaptă  un copil
S-a căsătorit cu Ana şi aşteaptă un copil

Clasamentul grupei

1. România    4p

2. Belarus    2p

3. Serbia    2p

4. Polonia    0p

* Se califică la Euro primele două clasate, dar şi echipa de pe locul trei cu cel mai bun punctaj în cele şapte grupe preliminare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net