Mergem spre Euro cu românul Javier

18-sport-poza-mare.jpg

Javier Humet va debuta la naţionala României
Citeste tot despre: 

România n-a mai fost prezentă la un campionat european masculin de 22 de ani. Tricolorii pot pune capăt acestei serii nefaste cu ajutorul unui spaniol naturalizat în urmă cu doar o lună.

Javier Humet (27 de ani) a venit să joace handbal în România în 2012, la Constanţa. Între timp, uriaşul iberic (1,96 metri) s-a căsătorit cu o româncă, Ana, în curând va avea şi o fetiţă, întrunind astfel condiţiile pentru a fi naturalizat. Evenimentul s-a produs la începutul lunii aprilie, când Humet a depus jurământul faţă de ţara noastră şi a devenit eligibil pentru naţionala României. Debutul său oficial va avea loc astăzi, într-o partidă de foc, la Baia Mare, care poate consemna renaşterea handbalului masculin de la noi. Tricolorii antrenaţi de un alt iberic, Javier Pascual, întâlnesc Serbia, o victorie însemnând în proporţie de peste 90 la sută calificarea la Euro 2018, turneu final programat în Croaţia. Ar fi o performanţă de care România nu s-a mai bucurat de 22 de ani, atunci când românul Javier Humet făcea primii paşi în viaţă, la Barcelona. „M-am integrat foarte bine aici, mă simt ca acasă. Sincer, îmi doresc un meci cu Spania la un campionat european. Deveneam român chiar dacă selecţionerul nu era spaniol”, a spus Humet atunci când a devenit român cu acte. 

18-sport-mici-1.jpg

Javier a primit cetăţenia română

 

România a plecat în grupa preliminară cu ultima şansă la calificare, însă a reuşit la finalul anului trecut două victorii splendide, 26-23 în Belarus şi 28-23, acasă, cu puetrnica Polonie. Ca urmare, pentru a-şi securiza calificarea la Europene, handbaliştii noştri mai au nevoie de cel puţin trei puncte, adică o victorie şi un egal, în ultimele patru meciuri. „Dubla” cu Serbia (joi şi duminică) va fi urmată de meciurile retur din iunie cu Belarus şi Polonia.

18-sport-mici-2.jpg

S-a căsătorit cu Ana şi aşteaptă un copil

 

Clasamentul grupei

1. România    4p

2. Belarus    2p

3. Serbia    2p

4. Polonia    0p

* Se califică la Euro primele două clasate, dar şi echipa de pe locul trei cu cel mai bun punctaj în cele şapte grupe preliminare.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1