Mercenarii din Qatar fac istorie la Mondial

handbal.jpg

Borja Vidal
Spaniolul Borja Vidal joacă fără probleme pentru Qatar la acest Campionat Mondial
Foto: Guliver/Getty Images

Naţionala de handbal masculin a Qatarului face senzaţie la Campionatul Mondial organizat chiar în această ţară.

Compusă din handbalişti naturalizaţi peste noapte, „mercenari” ai sportului, echipa din Qatar a dat lovitura şi s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial, după ce a învins cu scorul de 26-24 (18-14) Germania! Iar povestea poate continua, căci în semifinale asiaticii vor juca împotriva Poloniei. Evident, nu există vreo şcoală de handbal în Qatar. Dar există bani, şi cu ei s-au cumpărat, la propriu, jucători valoroşi din întreaga lume, care au fost naturalizaţi.

Căutările au început imediat după ce această ţară a fost desemnată gazdă - în urmă cu trei ani - şi s-au concretizat în acest lot de 16 jucători, din care 9 sunt străini: (doi bosniaci, un egiptean, un tunisian, un sârb, un muntenegrean, un francez, un spaniol şi un cubanez). Pentru fiecare victorie ei încasează în jur de 100.000 de euro. Asta pe lângă avantajele primite odată cu cetăţenia.

 

Loading...

Citește și

  • Echipa de handbal feminin din Râmnicu Vâlcea părea sortită dispariţiei în urmă cu nici o lună, când şi-au pierdut sponsorul principal. Neagu şi compania n-au fost lăsate însă baltă în anul când par să aibă cele mai multe şanse la câştigarea Ligii Campionilor şi cu ajutorul Petrom, visul continuă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1