Medaliat în 2002 la Europenele de gimnastică, a făcut carieră la Cirque de Soleil

Ultima actualizare:

    Ciprian Vereș, în timpul unei pauze din spectacol
Ciprian Vereș, în timpul unei pauze din spectacol

Ciprian Vereș, medaliatul cu bronz de la inele la Campionatele Europene din 2002, a lucrat ani de zile la cel mai tare circ din lume. A jucat în 5000 de spectacole, a dat reprezentații în 60 de țări și și-a cunoscut soția la locul de muncă.

Ciprian Vereș s-a întors în țară după 15 ani petrecuți la cel mai tare circ din lume, Cirque du Soleil.  La 20 de ani,  multiplu campion național la gimnastică a renunțat la sportul pe care îl practica de la 4 ani și a plecat în aventura vieții. Totul s-a petrecut atât de repede încât nici acum nu îi vine să creadă! „Eram la Reșița, am făcut un video, o audiție cu ce fac eu la toate aparatele și am trimis-o în Montreal. Nu m-am gândit niciun moment că mă vor lua. După două săptămâni mi s-a și oferit contractul. Era vineri și luni aveam biletul de avion”, rememorează acele timpuri Ciprian Vereș, medaliat cu bronz în proba de inele la Campionatele Europene din 2002. 


    Ciprian Vereș a cucerit bronzul la Europenele din 2002
Ciprian Vereș a cucerit bronzul la Europenele din 2002

În 15 ani petrecuți la circ, a muncit câte 12 ore pe zi, a avut câte 10 reprezentații pe săptămână și a jucat în 5.000 de spectacole. „Am făcut și 3.500 de spectacole fără pauză, 3.500 de la cap la coadă. Din 60 de artiști, doar 4 am făcut lucru acesta.  Făceam două spectacole pe zi, la bară fixă, e foarte ușor să te accidentezi, dar am avut noroc. Munca mea la circ era de 12 ore pe zi”, a povestit pentru Sports Net Ciprian Vereș.

A avut reprezentații în 60 de țări

În toți anii petrecuți la circ, Ciprian a dat reprezentații în 60 de țări și sute de orașe, iar unul dintre acestea i-a rămas în inimă. “Cele mai frumoase spectacole erau în Sevilla. La sfârșit, spectatorii începeau să aplaude atât de tare că se cutremura tot, era un sentiment extraordinar. La fiecare spectacol aveam pielea de găină”, spune gimnastul.


    Ciprian Vereș a făcut show la bară fixă timp de 15 ani
Ciprian Vereș a făcut show la bară fixă timp de 15 ani

Tot la Cirque du Soleil și-a întâlnit și marea dragoste. Cei doi au jucat în același spectacol. „Acolo mi-am cunoscut soția, care e din Belarus, ne-am căsătorit, avem o fetiță, acolo mi-am clădit familia. Eu și soția mea eram în același spectacol”, povestește el.

Peste 100 de oameni implicați într-un spectacol

Ciprian a jucat 15 ani în același spectacol, „Corteo”, povestea unui clovn. „La toate spectacolele de circ e o poveste de la un cap la altul. În povestea în care am jucat era vorba despre viața unui clown. Era muzică live, multe numere de acrobație, era o comedie”, își amintește Ciprian, care spune că există diferențe între gimnastică și acrobațiile de la circ. „La gimnastică, ai 5, 6 competiții pe an, spectacolele de circ sunt 10 pe săptămână, este complet diferit. În spectacolul nostru eram 60 de acrobați, actori, plus încă 100 de oameni. Eram un mic orășel. În tot circul eram 2.500 de acrobați, compania avea 6.000 de angajați”, povestește românul despre perioada în care a lucrat la Cirque de Soleil.


    Fiecare spectacol implica 100 de persoane
Fiecare spectacol implica 100 de persoane

Cirque du Soleil e în faliment

De când a început pandemia, cel mai faimos circ din lume este în faliment. Din cei 6000 de oameni care lucrau acolo, în acest moment mai sunt angajați doar zece, iar cu doi dintre ei Ciprian mai ține legătura. „O fata de la contabilitate și un băiat de la sunet,, doar ei mai sunt. Am înțeles că încet, încet, vor să își reia spectacolele, iar primul să fie la Las Vegas”, spune Vereș. El este convins că timp de 15 ani a avut cel mai frumos serviciu. ”Nu știu dacă există vreun job în lumea asta unde să mergi, să faci oamenii să râdă, să primești bani și să te plimbi în toată lumea. Am văzut 60 și ceva de țări și am și câștigat bani”, recunoaște el.

Vrea să-și deschidă academie de gimnastică

Întors în România, Ciprian vroia să profeseze ca antrenor și să-și deschidă o sală de gimnastică, dar pandemia i-a dat planurile peste cap. “Când intru în sala de gimnastică, mă simt extraordinar. Am încercat să lucrez și în alte domenii, dar până la urmă sala de gimnastică mi-a intrat în sânge”, mărturisește românul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net