Meciurile Cupei Mondiale de rugby pot fi văzute la TVR1 şi TVR HD

Ultima actualizare:

    TVR va transmite toate meciurile de la Rugby World Cup 2019Foto: EPA-EFE
TVR va transmite toate meciurile de la Rugby World Cup 2019Foto: EPA-EFE

Amatorii de rugby pot viziona în exclusivitate la TVR 1 şi TVR HD toate cele 48 de partide ale Cupei Mondiale de Rugby, competiție ce se va desfășura în Japonia, între 20 septembrie și 2 noiembrie.

Ediţia cu numărul 9 se desfăşoară în premieră în Asia, iar primul meci, dintre ţara gazdă, Japonia şi Rusia, are loc la Tokyo, în 20 septembrie. Partida este precedată de ceremonia de deschidere, transmisă tot în direct de TVR.

TVR 1 şi TVR HD transmit în direct şi în exclusivitate principala competiţie de rugby a anului, Cupa Mondială de Rugby. Cel mai important eveniment rugby al planetei şi al treilea mare eveniment sportiv al lumii, după Jocurile Olimpice de vară şi CM de Fotbal, începe în 20 septembrie, zi în care telespectatorii vor putea vedea în direct la TVR 1 şi TVR HD ceremonia de deschidere a competiţiei, transmisă de la ora 12.30 şi meciul de deschidere Japonia-Rusia, de la 13.45. 

Comentariul partidelor de rugby ale Cupei Mondiale Japonia 2019 va fi asigurat de jurnaliştii TVR Dragoş Bocanaciu şi Alexandru Roman.

Ediţia din acest an se desfăşoară în 14 oraşe din Japonia. Un număr de 20 de echipe, împărţite în patru grupe, se înfruntă pentru câştigarea Cupei Mondiale de Rugby, formaţiile urmând să joace fiecare cu fiecare. Primele două clasate din grupe se califică în sferturi, apoi semifinale. Câştigătoarele semifinalelor joacă finala, iar celelalte două – finala mică. Echipele care termină competiţia în primele trei locuri se vor califica automat la ediţia următoare a Cupei Mondiale din 2023, care se va desfăşura în Franţa.

Dintre echipele prezente la turneul final, douăsprezece au fost automat calificate pentru competiţia din Japonia, datorită clasării pe primele 3 locuri din grupele Mondialului din 2015. Celelalte 8 echipe au jucat turnee de calificare pe regiuni, iar 11 dintre cele 20 de echipe calificate au fost prezente la toate ediţiile Cupei Mondiale încă de la înfiinţare, în 1987 - Canada, Japonia, Anglia, Franţa, Irlanda, Italia, Scoţia, Ţara Galilor, Australia şi Argentina şi Noua Zeelandă.

Calificată la competiţia din Japonia, reprezentativa României a fost exclusă de la Cupa Mondială şi amendată cu 100.000 de lire sterline, de comisia World Rugby pentru folosirea fără drept de joc a sportivului din Tonga Sione Faka’osilea în echipa naţională.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net