Mariana Simionescu: «Acum pot ţine cu România!»

Ultima actualizare:

În urmă cu 30 de ani, jucătoarea de tenis Mariana Simionescu ura partidele dintre români şi suedezi, fiind implicată sentimental în ambele părţi.

"Ilie Năstase era idolul meu, eu eram româncă, născută şi crescută acolo cu el, dar în acelaşi timp eram îndrăgostită lulea de Bjorn Borg. Când cei doi jucau mă simţeam penibil, dar îmi spuneam: cel mai bun să câştige", îşi aduce aminte fosta tenismenă.

Nu a putut fi prezentă la duelul ţărilor din Cupa Davis, din 1979, desfăşurat la Bucureşti, deoarece era plecată în turneu. "Niciodată nu m-am putut bucura pe deplin de victoria unuia sau a altuia", mărturiseşte ea.

Astăzi, lucrurile stau altfel. Despărţiţi de mai bine de două decenii, Mariana va fi cu sufletul alături de "tricolori" la Cupa Davis, care se desfăşoară în Suedia: "Acum nu mai joacă soţul meu, aşa că pot spune în gura mare: «Hai, România!»".

Chiar dacă multă lume crede că Mariana Simionescu şi Bjorn Borg au fost împreună doar patru ani - de când s-au căsătorit, din 1980, până în 1984 când au decis să se separe - cei doi au format un cuplu încă din 1976, de la Roland Garros.

"Atunci ne-am văzut prima dată. Eu eram cu mama la turneu, iar el pierduse finala. M-a invitat a doua seară să ieşim la un suc. Am stat toată noaptea de vorbă şi apoi a doua zi fiecare a mers în direcţia sa: el la Londra, eu la Edinburgh. După alte două săptămâni ne-am reîntâlnit şi nu ne-am mai despărţit decât după opt ani şi jumătate", îşi aduce aminte Mariana Simionescu, care nu pierdea nici o ocazie de a-l aduce pe Borg în România.

"Mergeam la mare, la Neptun. În 1977, a avut loc un turneu demonstrativ în SUA, unde a participat şi Borg. Din câştigurile de acolo o parte a revenit şi românilor zdruncinaţi de cutremurul din acel an", rememorează Mariana .

Luna de miere, pe un iaht de 50 de metri

Nunta celor doi a avut loc după patru ani de când s-au cunoscut: "24 iulie 1980. Nunta a fost făcută doar în România, la Snagov. Am ajuns acolo după ce ne-am cununat la Mănăstirea Căldăruşani, unde a fost prezent şi un preot protestant. Apoi am sărbătorit cu sute de invitaţi până a doua zi, când am plecat la Monte Carlo unde am dat o recepţie la care au fost prezenţi Prinţul Albert şi prinţesa Grace Kelly", îşi aduce aminte ea.

Luna de miere şi-au putut-o face abia un an mai târziu. "Bjorn a închiriat un iaht mare de 50 de metri şi am făcut turul insulelor greceşti. Pe navă eram doar noi doi şi echipajul. A fost foarte romantic", mai spune fosta tenismenă.

Stabilită în Monte Carlo

Acum, Mariana Simionescu trăieşte o altă poveste în Monte Carlo. Recăsătorită şi având un copil de 19 ani, Antonio, ea se ocupă de relaţiile publice ale unei firme.

«Ne salutăm când ne întâlnim»

S-au despărţit după alţi patru ani de mariaj. "Oboseala, tensiunea şi lumea din jurul nostru au făcut să ne depărtăm unul de altul, astfel că nu mai puteam continua aşa. Am hotărât să ne despărţim. Acum ne mai întâlnim din când în când pe la Monte Carlo şi ne salutăm. Nu am rămas chiar atât de buni amici, încât să ne sunăm sau să ne vizităm", a încheiat fosta soţie a marelui jucător de tenis.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net