Marian Drăgulescu: “Titlul olimpic valorează mai mult decât orice!”

dragulescu-sarituri-h_52788032.jpg

Marian Drăgulescu are în palmares patru titluri mondiale la sărituri
Marian Drăgulescu are în palmares patru titluri mondiale la sărituri
Foto: EPA-EFE

Marian Drăgulescu țintește titlul olimpic la Tokyo, singurul care îi lipsește din palmares. Deși premiile oferite în urma unei medalii olimpice sunt substanțiale, multiplul campion mondial consideră că gloria sportivă este mai presus de orice.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a semnat un nou parteneriat în vederea susținerii sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Prezent la eveniment, Marian Drăgulescu a declarat că ținta sa este titlul olimpic, indiferent de premierile puse în joc. “Pentru mine contează foarte mult singura medalie care îmi lipsește din palmares. E bine că sunt și aceste premii care vin la pachet, dar eu am ambiția mea, visul meu, medalia aceea valorează mai mult decât orice”, a declarat Marian Drăgulescu, multiplu campion mondial la gimnastică.

Singurul gimnast român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo și aflat la cea de-a cincea participare la cea mai importantă competiție din lume, Marian Drăgulescu este obișnuit cu presiunea. “Pot să duc această presiune, am dus-o și în 2016. Presiunea este mare pe fiecare sportiv când vine vorba de Jocurile Olimpice. Sunt odată la 4 ani, deci trebuie să îți faci treaba cât mai bine. Tot am zis că mă retrag, acum nu știu ce o să fac. Sper să mă simt bine și să iasă treaba”, a mai spus Marian Drăgulescu.

Dublă campioană olimpică la gimnastică în 2004, Monica Roșu consideră că premierile oferite în urma performanțelor sunt importante în viața unui sportiv. Fosta gimnastă are în palmares medalii de aur la sărituri. “Sper ca România să se întoarcă de la Tokyo cu cât mai multe medalii și sportivii să fie recompensați pe măsură, pentru că sportul este frumos, dar este foarte greu. Sportivii au nevoie să se simtă apreciați. Eu, la 17 ani, nu mă gândeam la partea financiară. Noi, în 2004, am fost singura echipă olimpică ce nu a avut atât de mulți sponsori. Dacă în 2000 și 2008 s-au dat mașini, noi nu am primit. Sportul este o muncă, ca și cum te duci la birou, și atunci trebuie să știi că ești răsplătit și apreciat pentru munca depusă”, a declarat Monica Roșu.

Loading...