Marian Drăgulescu, argint în finală la sărituri, la CM de gimnastică

Ultima actualizare:

    Marian Drăgulescu
Marian Drăgulescu

Gimnastul Marian Drăgulescu a câştigat medalia de argint în finală la sărituri, la Campionatele Mondiale de la Glasgow. Exerciţiul său a încheiat evoluția României în competiție.

În finala de la sărituri Marian Drăgulescu (34 de ani) a fost notat cu 15.300 la prima săritură și cu 15.500 la cea de-a doua, iar cu o medie de 15.400 a cucerit medalia de argint.

Pe podium au mai urcat Ri Se Gwang (Coreea de Nord, 15,450, medalie de aur) și Donell Whittenburg (SUA, 15.350, medalie de bronz).

Marian Drăgulescu, retras din marea performanță în ultimii trei ani, mai are în palmares patru titluri mondiale, ultimul cucerit în 2009, și două europene la sărituri.

Tot la masculin, în finală la individual-compus, Cristian Bățagă s-a clasat, vineri, pe locul 21.

Echipa masculină a României s-a clasat pe locul 14 în calificările de la CM, ratând finala probei și, implicit, calificarea directă la JO, urmând a evolua la turneul preolimpic, programat între 16-19 aprilie 2016, la Rio, pentru unul din ultimele patru locuri calificante la Olimpiadă.

De asemenea, la feminin, echipa României a încheiat pe locul 13 în calificări și va intra în turneul preolimpic de anul viitor, în timp ce Larisa Iordache a cucerit medalia de bronz, joi, la individual-compus, iar Laura Jurca s-a clasat pe locul 8 în aceeași probă.

Campionatele Mondiale de la Glasgow se încheie duminică, celelalte finale pe aparate fiind cele de la bară fixă și paralele, la masculin, respectiv bârnă și sol, la feminin, dar România nu mai are reprezentanți și încheie participarea cu cele două medalii obținute de Larisa Iordache - bronz la individual-compus și Marian Drăgulescu - argint la sărituri.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net