Maria Olaru, părăsită de fostele colege

Ultima actualizare:

    Şi-a lansat cartea ieri, chiar  de ziua ei, dar nici o fostă  coechipieră nu i-a fost alături
Şi-a lansat cartea ieri, chiar de ziua ei, dar nici o fostă coechipieră nu i-a fost alături

Maria Olaru a fost personajul central al acestei săptămâni în sportul românesc. Cartea sa autobiografică ”Preţul aurului. Sinceritate incomodă”, în care a dezvăluit câte ceva din duritatea sistemului de pregătire de la lotul naţional de gimnastică, a fost lansată sâmbătă, în aceeaşi zi în care fosta gimnastă a împlinit 34 de ani.

Dacă la lansările altor cărţi scrise de sportivi am văzut o mulţime de oameni din sport sau de foşti colegi ai autorului, de data aceasta lucrurile au stat altfel. Rememorarea şi recunoaşterea durităţii vieţii de sportiv şi felul în care aceasta a fost evocată în carte le-a făcut pe fostele colege să nu participe la lansarea volumului, chiar dacă majoritatea erau în ţară. Singura care a absentat motivat este Andreea Răducan, cea care în aceste zile conduce delegaţia României la Campionatele Europene de la Berna (Elveţia). A fost prezentă în public, însă, Silvana Peng, sportiva înlăturată de antrenorii Bellu şi Bitang de la lot, a cărei mamă a declanşat o adevărată furtună în lumea sportului. Cele două gimnaste au şi discutat câteva minute la masa de autografe.“Sper să răsfoiţi cu raţiune această carte. Sunt un om de bună credinţă. Sunt sentimente, emoţii, pentru că acele jurnale ale mele sunt scrise la cald”, a declarat Maria Olaru, care a împlinit sâmbătă vârsta de 34 de ani. Suprinzător, nu doar fostele colege, dar şi invitaţii au părăsit-o pe campioana mondială de la Tianjin, din 1999. Deşi iniţial lista cu invitaţi era mult mai lungă, ea i-a avut lângă ea doar pe Cristian Ţopescu şi pe Helmuth Duckadam.

”Probabil, dacă aş fi lansat această carte la 19 ani, nu aş fi fost în primul rând capabilă să fac acest lucru, chiar dacă aveam această vocaţie încă de când eram mică. Am simţul penibilului şi al ridicolului şi nu cred că aş fi fost în stare să scriu atunci ce am scris astăzi şi în felul în care arată cartea azi. Şi, probabil, dacă aş fi făcut-o atunci, cu siguranţă ar fi scris-o altcineva şi ar fi fost la fel de contestată la vremea respectivă”, a declarat Maria Olaru, răspunzând voalat la acuzaţia antrenorului Octavian Bellu că volumul ar fi trebuit să apară în urmă cu 15 ani, nu acum.Cartea ”Preţul aurului. Sinceritate incomodă” costă 39 de lei, dar pe perioada Bookfest, adică până în această seară, poate fi achiziţionată de la standul editurii Vremea cu 31 de lei.


    Cristian Ţopescu i-a fost alături Mariei Olaru Foto: David Muntean
Cristian Ţopescu i-a fost alături Mariei Olaru Foto: David Muntean

Elisabeta Lipă nu o crede pe fosta gimnastă

Cristian Ţopescu i-a fost alături Mariei Olaru
Cristian Ţopescu i-a fost alături Mariei Olaru

Ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, a şocat zilele trecute opinia publică, atunci când a spus, la Digi Sport, că nu crede ce scrie în cartea Mariei Olaru şi că sportivii care au fost bătuţi de antrenori nu ar trebui să recunoască public acest lucru! ”Eu nu o văd pe Mariana spunând lucrurile astea, nu-l văd nici pe Bellu bătând sportive, deci eu nu îi văd. Acele pasaje din carte, din punctul meu de vedere, sunt tendenţioase. Nu aveau ce să caute. Eu nu cred, nu cred că Maria a fost atât de sinceră în toate pasajele alea pe care le-a scris. Eu nu cred lucrul asta”, a spus ministrul Tineretului şi Sportului în emisiune, spre stupefacţia tuturor. Ea a adăugat că “rufele murdare” nu ar fi trebuit spălate în public şi că astfel de dezvăluiri alungă copiii de la practicarea gimnasticii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net