Maria Holbură, după accidentarea Larisei: ”M-am speriat foarte tare!”

Ultima actualizare:

    Maria Holbură, alături de Larisa IordacheFOTO: Instagram
Maria Holbură, alături de Larisa IordacheFOTO: Instagram

Maria Holbură, singura gimnastă care a reprezentat România la Olimpiada de la Tokyo la individual compus, povestește experiența unică pe care a trăit-o la cea mai mare competiție sportivă din lume. De asemenea, a dezvăluit cum a trăit ”pe viu” accidentarea Larisei Iordache, după aterizarea de la bârnă.

Înainte să plece la Tokyo, Maria a stat 4 luni la București, unde s-a antrenat alături de Larisa Iordache, de care o leagă o strânsă prietenie. „Vorbim orice, ne încurajăm tot timpul, suntem aproape una de cealaltă”, a povestit Maria Holbură, gimnastă care a reprezentat România la individual compus la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Maria a povestit și cum a trăit momentul accidentării Larisei, după aterizarea de la bârnă. „Prima dată am crezut că s-a lovit la genunchi, pentru că așa se văzuse de unde am stat eu să o urmăresc, dar de fapt se lovise la aceeași gleznă unde are probleme. M-am speriat foarte tare! Am crezut că a pățit ceva foarte grav, a căzut din picioare de durere”, rememorează sportiva noastră, care a subliniat apoi și caracterul colegei sale. ”Eu urmam după ea și draga de ea era acolo și mă încuraja și am apreciat foarte mult. Avea gheață pe picior și striga la mine la fiecare element. A avut foarte multe probleme de sănătate și o admir  mult pentru ceea ce face și pentru ceea ce este”, a mai spus Maria Holbură pentru Sportsnet.

În ceea ce privește participarea la Tokyo, sportiva noastră nu are decât cuvinte de laudă, chiar dacă nu a ajuns să se califice între cele mai bune 24 de gimnaste de la individual compus. „A fost extraordinar! Am avut emoții mari, îmi venea să plâng înainte să intru în sala de concurs. Eu sunt mulțumită cu tot ce am realizat acolo, mi-am făcut bine integralele, exact ca la antrenamente. Pentru mine a fost cea mai mare experiență a vieții să fiu la Jocurile Olimpice”, recunoaște ea. Frumoasa sportivă povestește că la fel ca la toate concursurile importante la care a participat, mama ei, nu s-a uitat la televizor când ea a concurat. „Mami a stat la biserică, s-a rugat pentru mine și de fiecare dată mă ajută. Îmi dă o stare de liniște. Dar știam că e cu sufletul alături de mine. De fapt, ea e psihologul meu. Vorbim orice și este lângă mine tot timpul! Îmi dă cele mai bune sfaturi și ne spunem orice. Mama e educatoare. Uneori și eu mă mir de câtă răbdare poate să aibă”, povestește sportiva. Ea e fericită că a trecut cu bine peste cea mai grea și solicitantă perioadă de când s-a apucat de gimnastică. „Tot anul acesta a fost extraordinar de greu, atât din punct de vedere fizic cât mai ales psihic. La Izvorani a fost cea mai grea perioadă. Am stat închiși, doar antrenamente și după ce am plecat de acolo mi-am revenit. Știam că voi merge la Tokyo, că voi fi acolo, eram foarte bucuroasă”, spune Maria.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net