Marcos Baghdatis l-a învins pe Rafael Nadal la Cincinnati

Ultima actualizare:

    Rafael Nadal (FOTO: EPA)
Rafael Nadal (FOTO: EPA)

Surpriză în sferturile de finală ale turneului de tenis de la Cincinnati (SUA), dotat cu premii totale în valoare de 2,43 milioane de dolari. Aflat pe locul 20 în ierarhia ATP, cipriotul Marcos Baghdatis l-a învins cu 6-4, 4-6, 6-4 pe liderul mondial Rafael Nadal.

Finalist la Washington, la începutul acestei luni, sportivul din "Insula Afroditei" a excelat la serviciu - a reuşit 18 aşi! - şi a obţinut 87% din puncte pe prima repunere a mingii în joc. "Ştiam că Rafa nu-mi va da meciul... Am servit bine, iar aceasta a fost cheia partidei. Sunt fericit în acest moment", a declarat Baghdatis, care îl va înfrunta în semifinale pe celălalt "Titan" al tenisului, Roger Federer.

În ceea ce îl priveşte, Nadal a ratat ocazia de a se califica pentru a zecea oară consecutiv în finala unui turneu Masters 1000.

În cealaltă semifinală se vor întâlni Mardy Fish (SUA) şi Andy Roddick (SUA). Primul a trecut cu 6-7/7, 6-1, 7-6/5 de Andy Murray (Marea Britanie / cap de serie nr. 4), iar celălalt l-a depăşit cu 6-4, 7-5 pe Novak Djokovic (Serbia / CS2).

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net