Marc Marquez se detaşează în clasamentul MotoGP cu victoria din Cehia

Ultima actualizare:

    Moto GPfoto: GettyImages
Moto GPfoto: GettyImages

Marc Marquez s-a impus pentru a treia oară în Marele Premiu al Cehiei, câștigând cu ușurință cursa de la Brno grație strategiei.

Pe pista în curs de uscare, Marquez a intrat primul la boxe pentru a trece pe motocicleta a doua, echipată cu pneuri slick, având ritmul necesar să treacă la conducere după ce rivalii săi au efectuat la rândul lor schimbarea mai târziu.

Plecat din pole position, Marquez s-a văzut înghițit de pluton în primele tururi, suferind datorită alegerii unui pneu soft pe roata spate. Căzut până în jurul locului 10 în numai câteva viraje, spaniolul a riscat intrând primul la boxe, iar ritmul său pe noua motocicletă – echipată pentru pistă uscată – a fost mult superior tuturor.

În curând tot mai mulți piloți au efectuat aceeași mutare strategică, Valentino Rossi, Andrea Dovizioso și Johann Zarco fiind ultimii rămași pe circuit pe motocicletele de la start. Niciunul dintre cei trei nu a reușit să urce pe podium în final, Rossi fiind cel mai aproape după ce l-a depășit pe Cal Crutchlow în ultimul tur pentru a termina pe locul 4.

Podiumul a fost completat de alți doi spanioli. Dani Pedrosa a sosit la peste 12 secunde de coechipierul său de la echipa de uzină Honda, în timp ce MaverickVinales s-a clasat pe locul al 3-lea pe cea de-a doua motocicletă Yamaha. Cruthclow a devansat doi piloți ai motocicletelor Ducati – Dovizioso și DaniloPetrucci – iar frații Aleix și Pol Espargaro au încheiat în fața lui Jonas Folger, care a completat primele 10 poziții.

A fost o cursă nereușită pentru Zarco și Jorge Lorenzo. În ciuda faptului că amândoi s-au aflat la conducere la un moment dat, cei doi s-au ales cu pozițiile 12, respectiv 15 la final. Alex Rins, Karen Abraham și Jack Miller au fost restul piloților clasați în puncte.

În clasamentul general, Marquez și-a extins avansul la 14 puncte în fața lui Vinales, acumulând 154 de puncte, în timp ce Dovizioso și Rossi se află la alte 7, respectiv 8 lungimi în urmă. Cu locul 2 din Cehia, Pedrosa a recuperat față de cei dinaintea sa, având acum 123 de puncte.

Mai devreme, victoria din cursa clasei Moto2 i-a revenit lui Thomas Luthi. Elvețianul a redus distanța ce-l separă de liderul clasamentului mondial, FrancoMorbidelli, la doar 17 puncte. Italianul a avut un Mare Premiu slab, terminând abia al 8-lea. În urma lui Luthi au sosit Alex Marquez și Miguel Oliveira, cei trei urcând pe podiumul etapei.

Juan Mir a câștigat prima cursă a zilei, la clasa Moto3. Spaniolul s-a desprins de grupul fruntaș în ultimele tururi alături de RomanoFenati, cei doi trecând linia de sosire unul după altul. Aron Canet a obținut poziția a 3-a după o cursă de recuperare intensă. Mir, Fenati și Canet conduc și-n clasamentul general după cele zece curse disputate, avansul primului fiind unul confortabil.

Etapa următoare are loc în Austria, pe circuitul Red Bull Ring, și este transmisă de Eurosport 1 în perioada 11-13 august.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net