Maratonista Halep! Simona petrece ore în șir pe teren

halep-maraton.jpg

Simona a făcut în optimi cel mai bun meci al său din ultimele luni
Foto: GettyImages

Simona Halep a mai dat un exemplu de voinţă la Cincinnati. Românca s-a calificat în sferturile de finală ale competiţiei la capătul unui nou meci maraton, de două ore şi 40 de minute. Ea a jucat aseară, după închiderea ediţiei, pentru calificarea în semifinale.

Simona Halep, a treia favorită a turneului de la Cincinnati, a învins-o în optimile de finală, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-2 pe nemţoaica Andrea Petkovic, la capătul unui nou meci maraton. Dacă în turul secund, contra Kristinei Mladenovic, meci câştigat cu scorul de 7-5, 5-7, 6-4, Simona a stat pe teren două ore şi 50 de minute, vineri (21 august) dimineaţă ea a luptat la cel mai înalt nivel timp de două ore şi 40 de minute.

Evident, la finalul partidei cu Petkovic, Simona a recunoscut că e foarte obosită: ”Sincer vă spun că nu ştiu cum am câştigat. Sunt foarte obosită, dar mă bucur foarte mult că am putut lupta şi am putut rămâne concentrată până la final”, a declarat Halep la finalul partidei cu nemţoaica. Iar oboseala ei este pe deplin justificată. Ea a jucat, în decurs de aproape 36 de ore (meciul din turul 2 a început miercuri la 18.30, iar al cel din optimi s-a încheiat vineri dimineaţă, la 5.50 conform orelor României) nu mai puţin de 5 ore şi jumătate. Adică 330 de minute, adică echivalentul a trei meciuri de fotbal cu tot cu pauze. Halep are şi un motiv special pentru care trage de ea până la epuizare: dacă va ajunge în finală – lucru foarte posibil având în vedere ce adversare au rămas pe partea ei de tablou – atunci va reveni pe locul 2 în clasamentul mondial de luni, ceea ce înseamnă că la US Open va fi cap de serie numărul 2, urmând să o întâlnească pe marea favorită Serena Williams abia în finală.

Ce înseamnă 330 de minute în sport

  • 3 meciuri de fotbal cu pauze cu tot
  • 5 meciuri de handbal plus o repriză din al şaselea
  • 4 meciuri de rugby 
  • Două curse de maraton
  • Două curse de Formula 1
  • Două meciuri de baschet din NBA cu pauze cu tot

Cât a stat pe teren la Cincinnati

  • Tur 2: 2 ore 50 de minute în victoria cu 7-5, 5-7, 6-4 cu Kristina Mladenovic (meci început miercuri la ora 18.30, ora României)
  • Optimi de finală: 2 ore şi 40 de minute în victoria cu 4-6, 6-4, 6-2 cu Andrea Petkovic (meci încheiat vineri la ora 5.50, ora României)

La 2 paşi de finală

Următoarea adversară a Simonei va fi rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova, numărul 34 WTA, în faţa căreia jucătoarea noastră a câştigat toate cele 4 meciuri cau au avut loc până acum. Partida s-a disputat după închiderea ediţiei. În cazul unei victorii, Simona va juca în semifinale contra învingătoarei meciului dintre Anna Schmiedlova şi Jelena Jankovic.

 

Loading...

Citește și