Mani Gyenes va renunţa la motor

Ultima actualizare:

La 27 de ani, Mani Gyenes a obţinut cea mai bună clasare a unui pilot român din toată istoria raliului-raid Dakar: locul 17 la "general" şi 1 la clasa Maraton, cea rezervată piloţilor care nu schimbă motorul în timpul cursei.

Rezultatul său, unul remarcabil pentru o ţară în care sprijinul pentru această disciplină nu vine de la stat, ci de la privaţi, are două explicaţii. Una ar fi că sătmăreanul a fost sprijinit de Romeo Duicu şi Liviu Butuza, mecanicii echipei Vectra. "Motocicleta cu care am concurat s-a comportat remarcabil. Nu am avut niciun fel de problemă cu ea. Le mulţumesc colegilor mei care m-au sprijinit. Fără ei reuşita mea nu ar fi fost posibilă", a spus Mani, care îşi va vinde motorul, urmând ca în 2012 să participe cu unul de 450 centimetri cubi. Acelaşi aspect l-a subliniat şi Marcel Butuza, care a terminat competiţia pe locul 59. 

Cu o singură eroare comisă în această ediţie, în ziua a treia, când o filă a roadbook-ului s-a desprins, nefiind bine lipită de motocicletă, Gyenes a avut o evoluţie perfectă. Fiind foarte tânăr - Marc Coma şi Cyril Despres, câştigătorul din acest an şi al doilea clasat, au 34, respectiv 37 de ani -, el are mari şanse să-şi amelioreze clasamentul actual şi să intre în Top 10. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net