Mani Gyenes a fost nevoit să abandoneze în raliul-raid Dakar

gyenes-mani-dakar-2019-02.jpg

Mani Gyenes a avut de parcurs un traseu extreme de dur la această ediție a Dakar-ului
Mani Gyenes a avut de parcurs un traseu extreme de dur la această ediție a Dakar-ului
Foto: RallyZone
Citeste tot despre: 

Pilotul sătmărean Mani Gyenes a resimțit dureri la mâna pe care și-a fracturat-o în noiembrie, renunțând la gândul de a termina raliul-raid Dakar

Aflat la a 9-a participare în dura întrecere, Emanuel Gyenes (35 de ani) promite că va reveni în competiția din America de Sud în 2020.
Prezența românului a fost pusă sub semnul întrebării până cu o zi înainte de start. Și aceasta fiindcă Mani își trimisese motocicleta în Peru înainte de a-și fractura mâna dreaptă. Motiv pentru care el a vrut să vadă dacă poate suporta șocurile la deplasarea pe teren accident. Cum durerile au fost în limita suportabilității, el a luat startul în cursă cu gândul de a trece linia de sosire. Din nefericire, acest obiectiv n-a putut fi atins, Gyenes căzând în etapa de marți.  “Am încercat imposibilul şi eram deja foarte aproape să fac să devina realitate ce mi-am propus. Etapa a opta din Dakar 2019 nu a fost nicidecum cum mi-am dorit-o. A fost un start în care 80% dintre motociclişti am pornit după 10 maşini şi 5 camioane şi a fost extrem de greu în urme şi praf. Dupa wp 1 am căzut… S-a avariat sistemul de navigaţie şi impactul a fost dur pentru braţul drept în care am tija. Am încercat să mai merg, însă după 10 kilometri a trebuit să mă opresc pentru ca nu mai puteam ţine mâna pe :ghidon. Am stat zeci de minute să văd dacă pot continua, însă în cele din urmă a trebuit să chem elicopterul. Voi reveni anul viitor în Dakar mult mai puternic şi mai motivat!”, a scris Gyenes pe pagina sa de Facebook.
Mani ocupa locul 40 în clasamentul general înaintea etapei cu numărul 8. El se afla pe podium la clasa Male Moto, una în care nu este permisă asistența tehnică. A 8-a etapă a fost câștigată, la moto, de Matthias Walkner, însă lider la general a devenit australianul Toby Price. 

Loading...