Mama Gabrielei Szabo a murit: «Rămâne icoana unui om demn și luptător!»

Ultima actualizare:

    Mama Gabrielei Szabo a murit
Mama Gabrielei Szabo a murit

Atleta Gabriela Szabo trece prin momentr grele, după ce mama ei s-a stins din viață. Aceasta era internată de mai multe zile într-un spital din Capitală.

Mama Gabrielei Szabo a decedat la vâsta de 67 de ani, după ce a fost internată în urmă cu câteva zile într-un spital din Capitală. Livia Szabo a murit pe patul de spital. Gabriela Szabo a publicat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare.

„Astăzi mama a plecat la ceruri! A iertat-o Dumnezeu de chin prelungit! Dumnezeu să o ierte!!! Rămâne icoana unui om demn și luptător!”.

Trupul neînsuflețit al mamei Gabrielei Szabo va fi adus la Bistrița, acolo unde și-a trăit toată viața. Înmormântarea va avea loc miercuri, 29 ianuarie, ora 12:00, iar priveghiul și ceremonia religioasă vor avea loc la Capela de pe Strada Tărpiului din Bistrița, scrie bistriteanul.ro

Tatăl Gabrielei Szabo a murit în 2014

Tatăl Gabrielei Szabo a decedat în 2014. Ioan Szabo avea 63 de ani şi a murit într-o clinică din Bucureşti.

Gabriela Szabó este o atletă din România de talie mondială, actualmente retrasă din activitatea sportivă. A fost desemnată, în 1999, cea mai bună atletă a lumii şi cea mai bună sportivă a Europei. A stabilit record mondial la 2.000 m, în 1998, şi la 5.000 m, în 1999, la Dortmund.

Capacităţile sale sportive au fost descoperite întâmplător la 12 ani la un cros şcolar. Abia din 1994 a intrat în competiţiile de senioare, după remarcabilele rezultate la juniori. Gabriela a fost medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de vară din anul 2000, la proba de 5.000 m şi cu bronz şi respectiv argint la proba de 1.500 m, de la Jocurile Olimpice din 1996 şi 2000. A fost de asemenea de patru ori campioană mondială la seniori şi o dată la juniori. Este vicecampioană olimpică la Atlanta, la 10.000 de metri.

A avut un singur antrenor, pe Zsolt Gyöngyössy, cu care s-a măritat. În mai 2005, Gabriela Szabó şi-a anunţat retragerea din sportul profesionist. Din data de 19 august 2013 deţine şi titlul onorific de Ambasador al turismului Românesc alături de alte 7 personalităţi din viaţa culturală şi sportivă românească. La 5 martie 2014 a fost numită ministru al Tineretului şi Sportului în Guvernul Ponta.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net