Luptătorul Andrei Stoica: "Copiii mei aş vrea să facă orice altceva"

Ultima actualizare:

    Andrei Stoica, alaturi de unul dintre fiii săiFoto: arhivă personală
Andrei Stoica, alaturi de unul dintre fiii săiFoto: arhivă personală

Cu toate că este unul dintre cei mai duri luptători în ring, campionul mondial K1, Andrei Stoica se arată total împotriva violenţei în afara ringului. Sportivul a declarat că face orice pentru a evita confilictele de orice fel.

„Stiu ca sună ciudat sa vină din partea unui luptător profesionist, dar mereu am tras un semnal de alarmă în privinţa violenţei. Deseori am asistat la conflicte în trafic, pe stradă sau în localuri. Violenţa nu este o soluţie. Numai oamenii slabi îşi rezolvă conflictele cu pumnul. Poziţia mea de campion la un sport de contact mă pune într-o postură ingrată. Însă militez pentru eliminarea stresului prin alte metode“.

Campionul îi invită pe tineri la sală, să lovească la sac sau să practice un sport de contact.

“În astfel de sporturi, nu există nici un risc pentru că ne bazam pe reguli clare,respect și mai ales, încercăm să evităm accidentările”. De altfel Andrei, alături de fratele sau, Bogdan Stoica, și el unul dintre cei mai titraţi luptători K1 ai lumii,  au fost imaginea campaniei „Aceste mâini spun nu violenţei”. Au transmis astfel unui mesaj de solidaritate împotriva agresivităţii.

“Violenţa distruge suflete, dezbină familii şi fură viitorul”, spune convins Andrei Stoica.

Andrei Stoica, tată a doi copii, spune că pentru baieţii lui îşi doreşte profesii mai liniştite faţă de cea pe care o practică el. „Mi-aş dori pentru Albert şi pentru Alexandru (cei doi copii ai sportivului) să facă orice altceva. Viaţa unui luptător nu este uşoară. Conştientizez în fiecare zi că o accidentare mă poate duce în stuaţia de a pierde tot. Cu toate acestea nu le voi interzice micilor mei campioni să facă sport. Ba dimpotrivă, o sa-i încurajez. Este esential să faci miscare. Face bine atat la fizic, cât şi la creier.”

Andrei deţine titlul de campion mondial încă din anul 2013.

De asemenea, luptă şi în galele GLORY, acolo unde pe 12 aprilie 2014, la Istanbul, s-a luptat cu unul dintre cei mai buni sportivi ai lumii, congolezul Danyo Ilunga.

El fost declarat "Luptătorul anului 2014" în România.

Andrei Stoica e unul dintre cei mai valorosi luptatori din Romania
Andrei Stoica e unul dintre cei mai valorosi luptatori din Romania
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net