Luptătoarea Kriszta Incze nu a reuşit calificarea în confruntarea pentru medalia de bronz. Mâine concurează Andreea Beatrice Ana

Ultima actualizare:

    Kriszta Incze a încercat să țină pasul cu o luptătoare mult mai experimentatăFoto: COSR / Team România / Cristi Nistor
Kriszta Incze a încercat să țină pasul cu o luptătoare mult mai experimentatăFoto: COSR / Team România / Cristi Nistor

Legitimată la Sepsi Sf. Gheorghe, Kriszta Incze (25 de ani) nu a reuşit să câștige, astăzi (miercuri, 4 august), confruntarea din recalificările care ar fi dus-o în lupta pentru medalia de bronz din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Sportiva de la categoria 62 kilograme a pierdut (7-14) în fața letonei Anastasia Grigorjeva (31 de ani / Letonia), câștigătoare a Jocurile Europene în 2019 și multiplă medaliată la CM și CE.

Federația Română de Lupte a felicitat-o pe Kriszta Incze pentru evoluția sa: „Deși a luptat admirabil si a fost atât de aproape, Incze Kriszta (62 kg) încheie parcursul la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Din păcate, luptătoarea noastră nu a reușit să treacă în recalificări de adversara sa, mult mai experimentată, Anastasia Grigorjeva (scor 14-7). Visul Krisztei Incze se amână pentru Paris 2024, după ce a demonstrat la această primă participare de la Tokyo că locul ei este între primele luptătoare de pe mapamond. Noi suntem mândri de tine! Nu a fost să fie azi, însă munca ta va da roade. Romania a câștigat o luptătoare, acum și mai experimentată, pentru viitoarele competiții! Bravo, Krizsta!”.Născută la Sf. Gheorghe, în 15 mai 1996, Incze Kriszta  a ocupat locul 2 la CE de la București, în 2019, și locul 3 la CE de la Varșovia, anul acesta, însă la categoria 65 de kilograme. Ea mai are în palmares un loc 3 la Jocurile Francofoniei din 2017 și la European Games de la Minsk, în 2019. Finala olimpică a categoriei 62 kg se va disputa între kârgâza Aisuluu Tânâbekova şi japoneza Yukako Kawai.Kriszta Incze s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo după ce delegaţia Coreei de Nord s-a retras din competiţie. În urma acestei decizii, două locuri au fost realocate la feminin, la 62 de kilograme, pentru Krisztei Incze, şi la 53 kg.Mâine (joi, 5 august), la ora 5.30, va intra în concurs și Ana Andreea Beatrice (21 de ani). Înscrisă în limitele categoriei 53 kg, stelista va lupta cu Vanesa Kaladzinskaya (Belarus). „Va fi o luptă grea, dar știm că Ana Andreea Beatrice poate învinge orice adversar. Mult succes, Andreea! Tokyo este despre cei mai buni, iar tu ești deja acolo. Hai, România!”, s-a scris într-o postare pe pagina de Facebook a Federația Română de Lupte. Elevă a antrenorului Mihai Stroia, Andreea Beatrice Ana a ocupat locul 3 la CE de la București, în 2019, și la CE de la Varșovia, anul acesta. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net