Lucian Bute, victorie chinuită

Ultima actualizare:

    Gracev contestă  victoria lui Bute
Gracev contestă victoria lui Bute

Lucian Bute a câştigat mai greu decât s-ar fi aşteptat meciul cu rusul Denis Gracev, prima paridă a românului după înfrângerea cu Froch.

Românul a întâmpinat probleme încă din start, când s-a văzut că urcarea sa la categoria semigrea, acolo unde s-a disputat partida, n-a fost în avantajul său. Bute a avut un adversar cu o rezistenţă bună, care a încercat să pună presiune pe el şi nu l-a lăsat pe Lucian să-şi etaleze tehnica. Experienţa şi-a spus însă cuvântul şi după repriza a cincea, când Bute a fost puţin în corzi, el şi-a tocat adversarul cu lovituri mărunte dar care au punctat la masa arbitrilor. Doar în ultimele trei minute Bute a entuzismat.

În rest, a boxat economicos, prudent şi pe alocuri neinspirat. A avut şi handicapul de a se alege cu arcada spartă, sângele care-i curgea abundent din arcada stângă deranjându-l destul de mult.

„Per ansamblu, sunt mulţumit de prestaţia mea. Am avut o presiune mare pe umeri şi nu mi-am găsit ritmul la început", a declarat Bute.

Decizia celor trei arbitri, care au indicat victoria la puncte a lui Bute, cu 115-113, 118-110 si 116-112, a fost contestată atât de Gracev şi de staff-ul său, cât şi de o parte a presei canadiene.

„Cred că trebuia să câştig. Am pierdut 3 sau 4 runde, dar ştiam că dacă se ajunge la decizie îmi va fi imposibil să câştig. Îl vreau din nou pe Bute, dar în San Diego", a tunat Grachev, susţinut şi de antrenorul său: "Dacă meciul acesta s-ar fi disputat în America, Bute n-ar fi câştigat niciodată".

Ziariştii de la principalele cotidiene din Montreal au salutat victoria românului, dar au pus-o sub semnul întrebării. "E bine că a bătut Bute, dar din păcate n-a convins pe nimeni. E departe de ce a fost înainte", a scris Journal de Montreal.

Antrenorul e problema lui Bute?

Tot mai multe persoane din anturajul lui Lucian Bute consideră că românul e în cădere din cauza antrenorului său, Stephane Larouche.

Bute se pregăteşte de opt ani cu acesta, timp în care a obţinut 31 de victorii din 32 posibile, dar în ultimele două partide tactica impusă de acesta a fost neinspirată.

„Nu ai voie să iei atâţia pumni. Bute trebuie să uite tot, mai puţin ultima repriză, când a fost la înălţime. Dacă Lucian ar fi luat atâţia pumni de la un boxer puternic ar fi fost dezastru", a spus Doroftei, punctând apoi: „Când ceva nu merge antrenorul trebuie să schimbe. Nu-l laşi pe sportiv să meargă la fel înainte".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net