Lucian Bute agață mănușile în cui

bute-lucian-campion-mondial-box-h_02817192m.jpg

În 2011, Lucian Bute și-a apărat centura mondială la București
Foto: EPA

Campion mondial la box profesionist între 2007 și 2012, gălățeanul Lucian Bute își va deschide o școală la Montreal

La o lună după ce a împlinit 39 de ani, Lucian Bute a anunțat că agață mănușile în cui. Medaliat cu bronz la CM de amatori din 1999, el a făcut carieră ca profesionist, câștigând 32 din cele 37 de meciuri disputate.
Și cum în 25 din disputele sale s-a impus înainte de ultimul gong, pugilistul originar din localitatea gălățeană Pechea a fost supranumit ”Mister KO”. De temut în ring, Bute s-a dovedit a fi mereu un tip elegant în afara acestuia. Deloc întâmplător, cel care a deținut centura mondială IBF la categoria supermijlocie și-a prefațat retragerea printr-un mesaj postat ieri dimineață pe rețelele de socializare: "25 de ani de box cu diplome, medalii, centuri și burse pe măsura rezultatelor, dar și... fără număr antrenamente, eforturi și sacrificii... Totul ar fi rămas un vis fără muncă, disciplină, seriozitate și credință. Tineri, luați aminte. Doamne ajută!”, a scris Bute în limba română, iar apoi a continuat în franceză: ”Mulțumesc, Quebec! Sprijinul și toate încurajările pe care l-am primit mi-au dat energia pentru a obține rezultatele din carieră. Sunt recunoscător în fiecare zi".

A rămas cu 8 milioane de dolari din box

Lucian Bute nu va părăsi lumea sportului în care a excelat, ci își va deschide o școală de box în Montreal, dedicându-se formării unor pugiliști. Nu-i va fi greu să o facă, pe lângă experiența acumulată gălățeanul dispunând și de banii pe care i-a câștigat în ring. Pe lângă această investiție de suflet, Bute a folosit o parte din cele 8 milioane de dolari obținute din box, după ce a achitat taxele și i-a plătit pe colaboratorii săi, pentru a-și cumpăra un imobil în Montreal și o casă de vacanță în Florida.

Loading...