LIVE România - Uruguay 36-19! Mergem la Rio

Ultima actualizare:

    Cristina Neagu
Cristina Neagu

România a obţinut biletele pentru JO de la Rio. După ce aseară fetele lui Tomas Ryde au spulberat Danemarca, țara-gazdă a turneului preolimpic, azi, tricolorele au câștigat lejer în fața mult mai modestei echipe din Uruguay. Datorită victoriei Muntenegrului în faţa Danemarcei (26-22), România s-a calificat la Jocurile Olimpice.

UPDATE: Tănăsie a marcat din nou și meciul se termină, 36-19.

UPDATE: Denis Dedu reușește din nou să marcheze din poartă-n poartă. Conducem cu 35-18

UPDATE: Cu două minute înainte de final conducem lejer, 34-17

UPDATE: Udriștoiu înscrie și din lovitura de la 7 metri. 30-17

UPDATE: Fetele noastre rămân la fel de concentrate și înscriu aproape la fiecare atac. 29-16

UPDATE: Gabi Szucs marchează și ea, după ce a făcut o intercepție la jumătatea terenului. 25-15

UPDATE: Luciana Marin punctează din nou, 24-14

UPDATE: Partida curge în aceeași direcție. Oponentele noastre încearcă să schimbe ceva în joc și se apără foarte avansat. Tănăsie a marcat pentru 22-12.

UPDATE: Facem spectacol! Portărița Denisa Dedu marchează din poartă-n poartă, iar în faza imediat următoare blochează perfect o aruncare a celor din Uruguay. Conducem cu 20-10

UPDATE: A început repriza a doua. În mod normal, după valoarea celor două echipe, diferența de scor ar trebui să rămână cel puțin la fel de mare. Am ratat primul atac, Vizitiu a tras în bară de la 7 metri

UPDATE: PAUZĂ! Conducem cu 7 goluri, 17-10

UPDATE: Ne distanțăm la 8 goluri, Tănăsie marchează.

UPDATE: Chintoan face spectacol pe semicerc. 15-8

UPDATE: Jocul pe contraatac este fără greșeală. Tănăsie a înscris pentru 14-8

UPDATE: Denisa Dedu apără perfect poarta noastră. E reușit să pareze o lovitură de la 7 metri. Rapid, româncele marchează din nou prin Chintoan.

UPDATE: Vizitiu îi pasează perfect lui Chintoan pe semicerc, iar această punctează din nou. 11-6

Au trecut deja 15 minute din prima repriză și în continuare România conduce, lejer, jocul. Antrenorul Tomas Ryde le-a trimis în teren pe jucătoarele care au evoluat mai puțin ieri, contra Danamarcei. Se odihnesc pe bancă Buceschi, Neagu, Elisei, Ungureanu.

UPDATE: Adversarele noastre reduc din diferență, 8-4

UPDATE: Luciana Marin marchează și ea de la 7 metri. Româncele n-au emoții în fața celor din Uruguay.

UPDATE: Tănăsie marchează din nou. 7-2

UPDATE; 4-2. Zamfirescu marchează și ea.

UPDATE: 3-2, adversarele noastre punctează după o fază prleungită de atac.

UPDATE: 3-1, Tănăsie înscrie pe contraatac.

UPDATE: După câteva faze confuze la ambele porți, tricolorele reușesc să treacă în avantaj. Vizitiu marchează de la 7 metri.

UPDATE: România egalează rapid, Chinteoan puncteaza.

UPDATE: A început meciul. Uruguay are primul atac. 1-0

UPDATE: S-a decis deja prima echipă calificată la Olimpiadă, în urma turneului preolimpic. Naţionala Suediei a obținut biletele pentru Rio, după a doua victorie la turneul 3, de la Astrakhan. Nordicele au trecut de Polonia, cu scorul de 30-24, după ce în prima zi au învins Mexic, cu 41-20. Suedia are acum 4 puncte în clasament.

În al doilea meci al zilei se vor duela Rusia (2 puncte) şi Mexic (0), iar duelul Suedia-Rusia, de duminică, va stabili doar ordine în clasamentul final.

În acest moment, România şi Muntenegru conduc turneul de la Aarhus, având câte două puncte, însă tricolorele pot fi sigure de încă două puncte în meciul de azi, contra naţionalei din Uruguay. Asta pentru că sud-americancele sunt o echipă fără pretenţii în handbalul mondial. Apoi, dacă Danemarca nu câştigă azi cu Muntenegru, România se califică la Rio indiferent de rezultatele din ultima zi.

În această după-amiază, fetele lui Ryde vor juca împotriva naționalei din Uruguay, care a pierdut aseară cu Muntenegru, 19-34.

Aseară, în primul joc de la turneul preolimpic, româncele le-au ”măcelărit” pe daneze, chiar la ele acasă. Naționala noastră a câștigat cel mai greu și mai important meci de la turneul de calificare la JO, cel cu Danemarca. Și a făcut-o în stil de mare echipă, victorie incontestabilă, la șapte goluri diferență. Elevele lui Tomas Ryde au condus ostilitățile din primul până În ultimul minut și nu le-au dat nicio șansă nordicelor, pe care le mai bătuseră la ele acasă în decembrie 2015, în sferturile mondialului. Româncele, conduse magistral în atac de Eliza Buceschi, declarată și cea mai bună jucătoare de pe teren, iar în apărare de Cristina Neagu, au avut și zece goluri în fața gazdelor.

”A fost un meci minunat. O victorie muncită şi meritată. Mă bucur că am reuşit să ajut echipa. Mă bucur că am intrat bine în joc după o săptămână dificilă pentru mine şi că am reuşit să fiu în teren alături de colegele mele minunate. Vă mulţumesc tuturor pentru susţinere şi încredere. Suntem toţi ca unul, orice ar fi, pentru România. Hai România!”, a scris Eliza Buceschi, aseară, într-un mesaj postat pe Facebook.

Eliza Buceschi, cea mai bună contra Danemarcei.
Eliza Buceschi, cea mai bună contra Danemarcei.

Și Melinda Geiger a postat pe site-ul de socilizare, imediat după succesul cu Danemarca.

Melinda Geiger
Melinda Geiger

”Vreau să felicit echipa României pentru o victorie categorică obţinută împotriva Danemarcei! Fetele noastre au sclipit din nou şi, se pare că danezele s-au cam obişnuit să piardă împotriva României pe teren propriu. Mă bucur enorm pentru buna mea prietenă şi colegă de cameră la echipa naţională, Eliza Buceschi, care deşi accidentată, a fost cea mai bună jucătoare a meciului, marcând 11 goluri. Toţi ca unul, orice ar fi, PENTRU ROMÂNIA!”, a scris handbalista.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net