Lewis Hamilton, regele Formulei 1. A bătut un record fabulos deținut de Michael Schumacher

Ultima actualizare:

    Lewis Hamilton, cu trofeul 92 cucerit în carierăFOTO: EPA
Lewis Hamilton, cu trofeul 92 cucerit în carierăFOTO: EPA

Britanicul Lewis Hamilton este noul rege al Formulei 1. Pilotul în vârstă de 35 de ani a câștigat, în Portugalia, cel de-al 92-lea Mare Premiu disputat, depășind recordul legendarului Michael Schumacher (51 de ani).

Zi istorică în sportul mondial! Lewis Hamilton s-a impus duminică pe circuitul Algarve din Portimao, devenind noul recordmen al victoriilor din Formula 1. El are acum 92 de victorii, depășind o bornă ce părea imbatabilă acum câțiva ani și care a fost deținută de germanul Michael Shcumacher. Britanicul de la Mercedes a pornit din pole-position și și-a fructificat din plin atuurile în această a 12-a etapă a Campionatului Mondial.

“Le datorez această reuşită celor de la Mercedes, de aici, şi celor de la fabrică. A fost până acum un privilegiu să lucrez cu această echipă. Aş fi putut doar să visez că voi ajunge unde sunt astăzi. Va dura ceva timp până mă voi obişnui. Nu îmi găsesc cuvintele în acest moment”, a spus Lewis Hamilton după cursă. Pe locul doi s-a clasat coechipierul său, Valtteri Bottas, iar pe trei a terminat Max Verstappen (Red Bull Racing). Interesant este că deși lucrurile merg perfect în colaborarea lor, Lewis Hamilton nu a discutat încă deloc cu cei de la Mercedes despre prelungirea contractului, care exipiră în acest an. Conform zvonurilor, nemții vor să-i propună un contract pe trei ani, în timp ce Hamilton ar vrea doar unul pe un singur sezon.

În ceea ce-l privește, fostul recordmen, Michael Schumacher, este în continuare în convalescență după accidentul de schi suferit în luna decembrie a anului 2013. Știrile despre situația lui medicală sunt foarte puține și confunze. Ceea ce se știe este că el este țintuit la pat, dar nimeni nu a spus exact dacă el poate vorbi, dacă se poate hrăni singur sau dacă mai există șanse de a-și reveni vreodată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net