Lewis Hamilton a primit cadou o cască a lui Michael Schumacher

hamilton-lewis-casca-michael-schumacher-gettyimages-1279651329.jpg

Lewis Hamilton privește casca oferită de Mick Shumacher
Lewis Hamilton privește casca oferită de Mick Shumacher
Foto: Guliver / GettyImages

Component al echipei Mercedes, Lewis Hamilton a câștigat, ieri (duminică, 11 octombrie), pe circuitul de la Nurburgring (Germania), Eifel Grand Prix, a 11-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Cu această ocazie, pilotul britanic a bifat al 91-lea succes din carieră, eglând recordul deținut de Michael Schumacher. Totodată, fiul campionului german, Mick, i-a oferit cadou lui Hamilton casca tatălului său.

Liderul campionatului la general a avut parte de această frumoasă surpriză după cursă, în timp ce răspundea întrebărilor lui David Coulthard, la obișnuitul  interviu. Mick Schumacher s-a aflat pe circuit în postura de component al echipei Alfa Romeo, în acest weekend.
Bucuros de victorie, Lewis Hamilton a mărturisit mai apoi că nu se gândea, în urmă cu ani, că va atinge un asemenea nivel. „Am crescut urmărindu-l, făcând din el un idol, văzând toate calitățile pe care le avea și tot ce a făcut an de an... Îmi amintesc că l-am adoptat pe Schumacher când jucam jocuri video! A dominat atât de mult timp și niciodată nu-mi imaginam că mă voi apropia de recordurile sale”, a spus campionul mondial.
Lewis Hamilton a izbutit cele 91 de victorii ale sale în 261 de curse, ceea ce reprezintă un procentaj de 34,87%. Unul superior celui al lui Michael Schumacher (29,64%), care a izbutit același număr de succese în 307 curse. În clasamentul all-time, cei doi sunt urmați de Sebastian Vettels - 53 de victorii în 250 de curse (21,2%), Alain Prost - 51 de victorii în 1999 (25,63%) și Ayrton Senna - 41 de victorii în 161 de curse (25,47%).      
Britanicul deține și recordul absolul de pole-position, cu 96 (36,92%), fiind urmat de Michael Schumacher (68 / 22,15%) și Ayrton Senna (65 / 40,12%). În iunie 2017, când a egalat recordul brazilianului, la Marele Premiu al Canadei, familia acestuia i-a oferit o replică a căștii triplului campion mondial.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1