Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Canadei

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Britanicul Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) a câştigat, duminică, Marele Premiu al Canadei, a opta etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, fiind urmat de coechipierul său Jenson Button.

Pe poziţia a treia s-a situat Fernando Alonso (Ferrari), iar piloţii Red Bull, Sebastian Vettel şi Mark Webber au ocupat în această ordine locurile 4 şi 5.

Vezi aici toate informaţiile, clasamentele şi rezultatele din actualul sezon de Formula 1 - INFOGRAFIE INTERACTIVĂ

Hamilton a plecat din pole position şi a evitat un start aglomerat în care mai mulţi piloţi s-au atins. Britanicul a efectuat două schimburi rapide pneuri în prima jumătate a cursei şi apoi a aşteptat răbdător ca liderul Mark Webber să-şi consume cauciucurile.

Apoi, s-a apropiat treptat şi în turul 49 a efectuat mutarea decisivă. Nimeni nu s-a mai putut atinge mai departe de campionul din 2008.

În spatele său Button a făcut la rândul său o cursă asemănătoare. A profitat de forţa „glonţului argintiu" pe linia dreaptă şi a mutat decisiv în turul 56 când, profitând de trafic, l-a depăşit pe Fernando Alonso.

Red Bull a eşuat la capitolul tactică, Vettel alegând un start pe pneuri dure care nu l-a ajutat foarte mult în timp ce Webber a aşteptat prea mult al doilea schimb de pneuri, iar când a revenit pe pistă după schimb era deja pe locul cinci de unde nu a mai avansat.

Deşi a ajuns la un moment dat pe trei, Schumacher a încheiat pe locul 9, tactica sa cu trei opriri nefiind cea mai potrivită în cea mai spectaculoasă cursă din acest sezon.

Iată ordinea primilor 10:

1. Lewis Hamilton 25p2. Jenson Button 18p3. Fernando Alonso 15p4. Sebastian Vettel 12p5. Mark Webber 10p6. Nico Rosberg 8p7. Robert Kubica 6p8. Sebastian Buemi 4p9. Tonio Liuzzi 2p10. Adrian Sutil 1p

Clasament general piloţi:1. Lewis Hamilton 109p2. Jenson Button 106p3. Mark Webber 103p4. Fernando Alonso 94p5. Sebastian Vettel 90p

Clasament general constructori:1. McLaren 215p2. Red Bull 193p3. Ferrari 161p4. Mercedes 108p5. Renault 79p

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Spovedanie foto Ziarul Lumina jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net