Lewis Hamilton atacă recordul lui Michael Shumacher

Ultima actualizare:

    Portul măștii e obligatoriu și în Formula 1. Lewis Hamilton a apărut cu ea la conferința de presă de dinaintea Marelui Premiu al AustrieiFoto: Guliver / GettyImages
Portul măștii e obligatoriu și în Formula 1. Lewis Hamilton a apărut cu ea la conferința de presă de dinaintea Marelui Premiu al AustrieiFoto: Guliver / GettyImages

De șase ori campion mondial, britanicul l-ar putea egala pe Michael Schumacher. Cursele din Formula 1 vor fi transmise de Digi Sport și Look Sport, începând din acest weekend.

Ediția 2020 a CM de Formula 1 cuprinde, deocamdată, doar opt etape, toate în Europa. În acest week-end se desfășoară Marele Premiu al Austriei. Calificările se  vor ține sâmbătă, 4 iulie, de la ora 16.00, iar cursa se va desfășura duminică, de la 16.10.  Programate fără spectatori, cursele din „Marele Circ” vor pune accent, pe cât posibil, pe respectarea regulilor de igienă și de distanțare fizică. La primele două etape, în Austria, vor fi efectuate circa 12.000 de teste pentru depistarea noului coronavirus! Cum pe circuitul Red Bull Ring de la Spielberg se vor afla 3.000 de persoane, dintre care 800 vor lucra pentru cele zece echipe, în fiecare weekend, vor fi deschise centre de testare acolo, iar probele vor fi transportate de două ori pe zi la un laborator din Ebersberg, Germania. Rezultatele vor fi cunoscute după 16-24 de ore de la efectuarea testelor. Și nimeni nu va avea acces în zona de lucru dacă rezultatul ultimului test, făcut cu cel mult patru zile înainte, nu este negativ. Noutăți prezintă și cele zece echipe participante. Mercedes, de pildă, a anunțat că monoposturile sale, supranumite „Săgețile argintii”, vor fi vopsite în negru anul acesta, în semn de sprijin pentru lupta împotriva rasismului şi discriminării. De asemenea, organizatorii le vor permite piloților să pună un genunchi pe pământ, gest simbolic făcut și de alți sportivi după declanșarea mișcării „Black Lives Matters”.  Din punct de vedere sportiv, ediția din acest an se anunță interesantă și pentru că se pot doborî unele recorduri. De șase ori campion mondial (2008, 2014, 2015, 2017-2019), Lewis Hamilton l-ar putea egala pe Michael Schumache în cazul unui nou succes. De asemenea, pilotul echipei Mercedes vizează și recordul de victorii în cursele de F1, având 84, cu 7 mai puține decât Schumi, dar și pe cel al clasărilor pe podium (are 151, iar germanul 155). Și la constructori, duelul Ferrari – Mercedes are și alte mize în afara titlului mondial. Germanii, de pildă, vor al 7-lea succes la rând, ceea ce nu s-a mai reușit de la Ford-Cosworth, din perioada 1968-1974.La ediția 2020 a CM de Formula 1 participă  următoarele echipe: Alfa Romeo (Raikkonen, Giovinazzi), AlphaTauri (Gasli, Kvyat), Ferrari (Vettel, Leclerc), Haas (Grosjean, Magnussen), McLaren (Sainz Jr, Norris), Mercedes (Hamilton, Bottas), Racing Point (Perez, Stroll), Red Bull Racing (Verstappen, Albon), Renault (Ricciardo, Ocon), Williams (Russell, Latifi).

Programul curselor de Formula 1 din vara 2020- 3-5 iulie: Marele Premiu al Austriei (Spielberg)- 10-12 iulie: Marele Premiu al Stiriei (Spielberg)- 17-19 iulie: Marele Premiu al Ugariei (Hungaroring)- 31 iulie - 2 august: Marele Premiu al Regatului Unit (Silverstone)- 7-9 august: Marele Premiu ”A 70-a aniversare” Silverstone)- 14-16 august: Marele Premiu al Spaniei (Barcelona)- 28-30 august: Marele Premiu al Belgiei (SPA-Francorchamps)- 4-6 septembrie: Marele Premiu al Italiei (Monza)

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net