Larisa Iordache pleacă la Europene cu gândul la Jocurile Olimpice

Ultima actualizare:

    Larisa IordacheFOTO: EPA
Larisa IordacheFOTO: EPA

Cea mai bună gimnastă din România a participat la ultima verificare înainte de Campionatul European de la Basel, competiție care ar putea să îi asigure biletul pentru Jocurile Olimpice.

Mult a fost, puțin a rămas! Larisa Iordache va pleca sâmbătă împreună cu Antonia Duță și Mara Ceplinschi la Basel, acolo unde pe 21 va începe Campionatul European de Gimnastică, ultima șansă pentru România de a mai prinde bilete la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Fetele au avut o verificare înainte de concurs, iar cea mai bună gimnastă a noastră așteaptă cu nerăbdare competiția din Elveția. “Mă bucur că a trecut timpul, sunt nerăbdătoare și îmi doresc foarte tare să mă simt bine acolo. Momentan sunt așa cum mi-am imaginat și sper ca la Basel să prind o formă foarte, foarte bună pentru a da tot ce e mai bun din mine”, a declarat Larisa Iordache, medaliată cu aur la 6 ediții ale Campionatelor Europene de Gimnastică.

Larisa recunoaște că a traversat o perioadă dificilă. „Am avut o perioadă bulversantă, am avut momente foarte grele, m-am antrenat cât de mult am putut eu, am tras de mine în fiecare zi și am încercat să mă lupt cu mine, pentru că asta a fost singura luptă pe care am dus-o până acum. Sper ca lupta aceasta să o câștig la concurs”, a mai spus Larisa.

Gimnasta nici nu concepe ca la vară să nu fie la Tokyo! „Dacă nu credeam că am 1oo% șanse, nu mai făceam pasul acesta, nu mă mai reapucam de gimnastică. Cred în mine, cred în ceea ce am făcut până acum, cred în antrenorii mei și în ceea ce spun ei și asta e cel mai important pentru mine”, recunoaște Iordache. 

Cei care au fost și îi sunt alături și pe care îi consideră a doua ei familie sunt antrenorii săi, Lăcrămioara și Cristian Moldovan. „Larisa este foarte bine pregătită, este încrezătoare în forțele ei și sperăm să ne atingem obiectivul. Este într-adevăr o presiune pe umerii ei, pentru că ea e obișnuită cu rezultate, lumea s-a obișnuit ca ea să facă rezultate peste tot pe unde merge, dar am reușit să gestionăm bine presiunea și să ajungem acolo unde ne dorim”,spune Cristian Moldovan, antrenorul Larisei Iordache. 

Antrenamentele, singura preocupare a Larisei Iordache

Larisa dezvăluie că în ultima lună și jumătate nu a văzut altceva decât sala de antrenamente și patul. „Chiar dacă erau momente în care nu mai puteam și eram epuizată total, nu am cedat. M-au ajutat foarte mult antrenorii mei. Indiferent de ziua pe care am avut-o au fost alături de mine și au crezut în mine, iar pentru mine asta a fost cel mai important”, recunoaște Larisa Iordache.

Gimnasta are și o dorință: „De un an încoace îmi doresc să fiu fericită în adevăratul sens al cuvântului, nu doar să par, ci să fiu și cred ca această calificare mă va face fericită. Este șansa pe care o joc. Cred că cel mai important este ca eu să fiu fericită”.

România merge cu șase sportivi la Campionatele Europene de la Basel

Larisa Iordache face parte din lotul format din șase sportivi, trei la feminin și trei la masculin, pe care România îl trimite la Campionatele Europene de Gimnastică de la Basel, care vor avea loc între 21-25 aprilie. Țara noastră va fi reprezentată în competiția feminină de Larisa Iordache, Antonia Duță și Mara Ceplinschi, iar la masculin de Marian Drăgulescu, Andrei Mureșan și Emilian Neagu.

Fetele vor concura în calificări pe 21 aprilie, iar băieții pe 22 aprilie. La această competiție România speră să mai aibă doi sportivi calificați pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Gimnaștii vor fi însoțiți în Elveția de antrenorii Lăcrămioara și Cristian Moldovan, Nicolae Forminte, Lucian Sandu, Ștefan Gal și Marius Urzică.

Țara noastră are până acum doi gimnaști calificați la Jocurile Olimpice: Marian Drăgulescu și Maria Holbură. Maria nu va face deplasarea în Elveția și va rămâne să se pregătească la București cu celelalte două fete din lotul de senioare, Ioana Stănciulescu și Silviana Sfiringu, alături de Liliana Cosma, antrenoarea lotului.  

image
image
image
image
image
image
Trabzonspor Fenerbahce (EPA) jpg
Aryna Sabalenka (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net