Larisa Iordache a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus și stă la izolare 14 zile

iordache-larisa-epa-efe-h_53809912.jpg

Antrenorul Cristian Moldovan o poartă pe brațe pe Larisa Iordache după accidentarea ei de la Montreal, din 2017
Antrenorul Cristian Moldovan o poartă pe brațe pe Larisa Iordache după accidentarea ei de la Montreal, din 2017
Foto: EPA-EFE

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

La două zile după ce și-a anunțat revenirea în competiție, vizând calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, gimnasta Larisa Iordache (24 de ani) a aflat, astăzi (miercuri, 28 octombrie), că rezultatul testului de depistare a noului coronavirus este pozitiv. Dinamovista se află acum în izolare şi spune că resimte totul drept “o mică răceală”.

Într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, Larisa Iordache a scris: “Gimnastica m-a învăţat să fiu o persoană... pozitivă! Aşteptam un test pozitiv la verificarea de la Izvorani unde trebuia să concurez pentru prima dată după 3 ani! Pregătită, cu ambiţie şi multă determinare alături de antrenorii mei. Eram gata să mă ridic, să lupt pentru visul meu! Aşa voi face şi acum... după un test pozitiv la COVID-19. 
M-am izolat acasă pentru două săptămâni, pentru a ramâne sănătoasă şi pentru a reveni în parametrii normali, pentru a-mi putea relua pregătirea liniştită. Mă simt bine, am o stare generală fără simtome grave, simt doar o mică răceală pe care o voi trata aşa cum mi-a recomandat medicul.
Îmi pare foarte rău pentru acesta veste... Ajunsesem în formă, gata de a arata tot ce am muncit în aceste ultime luni.
Viata mi-e un pic dată peste cap. Dar o gimnastă ştie cum să se de-a peste cap şi să aterizeze în picioare, nu?!
O să am grijă de sănătatea mea, îmi doresc linişte!
Ceea ce vă doresc tuturor!
PS... Sper să ne vedem la Naționale!”.
Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) a anunţat, luni, că Larisa Iordache va reveni în noiembrie în competiţie, după o pauză de trei ani. Ea s-a accidentat, în octombrie 2017, la Campionatele Mondiale de la Montreal, în timp ce se încălzea pentru calificările la sol. Bucureșteanca urma să evolueze la toate cele patru aparate pentru calificarea în finală la individual-compus, însă a părăsit sala într-un scaun cu rotile, iar diagnosticul a fost de ruptură de tendon ahilian stâng. Ulterior, a fost supusă la trei intervenții chirurgicale, fiind nevoită să-și amâne revenirea anunțată inițial pentru 2019. 
Larisa Iordache intenționează să participe la Campionatele Naţionale de la Ploieşti (17-19 noiembrie). Obiectivul ei şi al antrenorilor săi, Lăcrămioara şi Cristian Moldovan, este calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Dinamovista își mai poate asigura prezența la Campionatele Europene de la Mersin (Turcia), programate între 9 şi 13 decembrie. Larisa Iordache a participat la Jocurile Olimpice de la Londra, în 2012, unde a obţinut medalia de bronz cu echipa României. Tot atunci, ea a ocupat locul 6 în finala de la bârnă și 9 la individual compus. 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul