Lance Armostrong: «Mi se părea normal să mă dopez»

Ultima actualizare:
Lance a demisionat  recent şi din funcţia  de preşedinte al  fundaţiei pe care a  înfiinţat-o în urmă  cu câţiva ani
Lance a demisionat recent şi din funcţia de preşedinte al fundaţiei pe care a înfiinţat-o în urmă cu câţiva ani

Celebrul rutier Lance Armostrong şi-a spus povestea într-un interviu acordat lui Oprah. A recunoscut că a fost un  fals, că a minţit oamenii şi a înşelat sportul dopându-se în mod repetat. Ciclistul, căruia I s-au retras toate titlurile, a răspuns la 112 întrebări, precizând, printre altele, că nu s-a temut niciodată că va fi prins, că ajunsese să I se pară normal să se dopeze şi că ultima dată a folosit substanţe interzise în anul 2005.

„Întreaga situaţie a fost o mare minciună, pe care am repetat-o la nesfârşit. I-am făcut pe alţii mincinoşi, dar eu ştiam adevărul. Povestea asta a fost perfectă pentru atâta timp. Te vindeci după o boală  grea, ai o familie frumoasă, câştigi 7 Tururi, era o poveste incredibilă, dar era o minciună".

"N-a fost un mecanism de dopaj atât de bun. A fost profesionist, precaut, dar să spui că a fost mai mare decît cel al RFG-ului în anii '80 mi se pare deplasat. Nu vreau să vorbesc despre alţii, vreau doar să-mi recunosc greşelile".

"Cocktailul meu era doar EPO, dar nu mult, transfuzii şi testosteron. Eu am văzut lucrurile simple. Aveam substanţe bune pentru anduranţă şi doar de astea aveam nevoie. Nu mi-a fost frică să fiu prins. N-aveam cum să fiu prins, pentru că eram curat la competiţie. Aveam un program strict".

"În 2009 şi 2010 nu am folosit nimic. Ultima oară când m-am dopat a fost în 2005. Lucrurile s-au schimbat cînd au apărut paşaportul biologic şi controalele în afara curselor, au fost lucruri foarte bune. Altfel, un singur lucru m-a deranjat în tot raportul USADA. Acuzaţiile că m-am dopat după revenire. M-am oprit după ce am câştigat ultimul Tur al Franţei".

"Au fost colegi care nu au folosit nimic. Vandevelde minte, nu l-am forţat să se dopeze. Era un nivel ridicat al aşteptărilor. Ştiu că nu mai inspir încredere, dar nu am forţat pe nimeni să folosească substanţe interzise."

"E a doua oară în viaţa mea când nu pot să controlez nimic. Prima dată a fost boala. Partea ciudată e că mereu ştiam că o să câştig. Să mă dopez era ca şi cum trebuia să am aer în roţi, apă în bidon, era un lucru pe care îl consideram normal".


    Lance a demisionat  recent şi din funcţia  de preşedinte al  fundaţiei pe care a  înfiinţat-o în urmă  cu câţiva ani
Lance a demisionat recent şi din funcţia de preşedinte al fundaţiei pe care a înfiinţat-o în urmă cu câţiva ani

"Perioada asta din viaţa mea a fost una nesăbuită. Cred că am fost un nesimţit mai mare decât un filantrop sau un humanitarian. Nu pot să neg aroganţa. Mă uit la vechile interviuri şi îmi vine să zic: "uită-te la nenorocitul ăsta arogant".

"Voi încerca toată viaţa să le cer scuze oamenilor, să le recapăt încrederea. A fost uşor să mint, eram în transă. Nu a fost cea mai fericită perioadă din viaţa mea, chiar sunt mai fericit acum. Acum, nu ieri".

Cine e Lance

Data naşterii: 18 septembrie 1971Locul naşterii: Plano (Texas)Cariera: În perioada 1999 – 2005 a câştigat de şapte ori consecutiv Turul Fanţei, toate titlurile fiindu-i retrase ulterior în urma scandalului de dopajA apărut în trei filme, jucându-şi propriul rolStarea civilă: Are o relaţie cu Anna Hansen, din 2008

Oprah i-a pus 112 întrebări

Iată întrebările şi răspunsurile-cheie ale dialogului celor doi:

Oprah: Ai folosit substanţe interzise?

Lance Armstrong: Da.

Ai luat EPO?

Da.

Ai luat testosteron?

Da.

Ai făcut transfuzii sanguine?

Da.

Crezi că cineva ar fi putut câştiga 7 Tururi fără dopaj?În acea perioadă?

Nu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net