"La furia roja" a demolat Serbia în finala Eurobasket

Ultima actualizare:

„Furia roşie" şi-a probat renumele sufocând o naţională a plavilor în faţa căreia pierduse în chiar primul meci de la acest turneu. Apărarea la sânge şi o ofensivă furibundă a ibericilor i-au făcut pe sârbi să arate precum temerarii care aleargă din faţa taurilor în renumita sărbătoare de la Pamplona.

Patru dintre titularii spaniolilor au marcat peste 10 puncte într-o seară în care spaniolilor le-a ieşit orice în ofensivă. Serbia, care venea după o semifinală istovitoare în faţa Sloveniei, nu a avut suflu şi a cedat conducerea încă din debutul meciului. Gasol a strălucit cu un double-double 16 puncte şi 10 recuperări, la care a adăugat şi 3 capace. Navarro cu 13 puncte, Fernandez cu 12 şi Rubio cu 10 l-au susţinut pe omul din centru, însă rezervele au contribuit la rândul lor din plin la un meci perfect.

Spania a făcut şi spectacol pentru fanii prezenţi în arena din Katowice încheind cu stil, printr-un alley-oop reuşit de Victor Claver. Un singur jucător de la spanioli nu a marcat în acest meci şi acela a fost Alex Mumbru.

Echipa Serbiei, marea surpriză de la Eurobasket 2009, care a ajuns în finală cu o echipă a cărei medie de vârstă este 23 de ani, nu a mai reuşit să repete meciurile bune. „Studenţii" lui Duşan Ivkovici au capotat în faţa experienţei spaniolilor şi a agresivităţii lor. Teodosici, eroul din semifinale, nu a marcat decât 5 puncte, doar Velickovici, Tripkovici şi Krstici ridicându-se la nivelul acestei finale.

Spania a dominat jocul sub panouri, acolo unde fraţii Gasol şi Felipe Reyes au reuşit 24 dintre cele 42 de recuperări ale echipei, în timp ce toată naţionala Serbiei a adunat 24 de recuperări.

Milos Teodosici, Vasilis Spanoulis - fundaşi, Rudy Fernandez, Erazem Lorbek - extreme şi Pau Gasol - pivot au fost jucătorii care au alcătuit echipa turneului.

Cel mai bun jucător de la Eurobasket a fost numit pivotul spaniol Pau Gasol.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net