La doar 18 ani, vrea să-și învingă idolul la seniori

Ultima actualizare:

    Gabriel Burtănete a ajuns în România cu medalia de aur la gât
Gabriel Burtănete a ajuns în România cu medalia de aur la gât

Gabriel Burtănete, campionul european la sărituri la juniori, și-a pus un obiectiv pentru anul viitor: vrea să execute săritura Drăgulescu și să se bată la seniori cu marele gimnast pe care îl admiră foarte mult.

Băieții de la gimnastică au revenit în țară de la Campionatul European cu un loc întâi la sărituri, la juniori, câștigat de Gabriel Burtănete și un loc 4 la seniori, la sărituri, ocupat de Marian Drăgulescu.

„Nu pot să zic că a fost cea mai bună competiție a mea, cu siguranță pot mai mult, a fost un an destul de ciudat pentru toată lumea. Poate am avut și puțin ghinion, doar locuri 4, foarte multe locuri 4”, a declarat Marian Drăgulescu.

La anul, Burtănete va trece la seniori

Gabriel Burtănete, noul campion european de la sărituri, îl admiră enorm pe Marian Drăgulescu, iar la anul vrea să îl bată pe acesta la seniori chiar cu săritura Drăgulescu.

„Sunt foarte bucuros pentru această medalie, sunt campion mondial, european, acum vreau să câștig medalii la seniori. Să mă pregătesc pentru săritura Drăgulescu. Vreau să îl copiez pe Marian și de ce nu, să îl înving”, a declarat Gabriel Burtănete, campion european și mondial de juniori la sărituri.

Marian este mândru de performanța puștiului de 18 ani și spune că abia așteaptă să îl vadă executându-i săritura. „A câștigat aurul turcesc, e din acela bun, sper ca Gabriel să îmi calce pe urme. La anul, la seniori, trebuie să îmi facă săritura”, spune ”Marocanul”.

Împreună cu fratele geamăn câștigă medalii pentru România

Gabriel are un frate geamăn, Robert, care este mai mic decât el cu câteva secunde. Cei doi fac gimnastică de la 6 ani și până acum au câștigat foarte multe medalii. La Campionatele Naționale din octombrie, băieții au plecat acasă cu 12 medalii, Gabriel a câștigat 7, iar Robert 5.

La Campionatul European din Turcia, Robert s-a clasat la sărituri pe locul 4, sportivul ratând podiumul la câteva miimi.  “A fost superb să aud cum îmi cântă imnul la Europene. Acele sentimente nu se compară cu nimic, nu pot fi descrise în cuvinte”, a mai spus, emoționat, Gabriel Burtănete.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net