La 14 ani, Darius Movileanu l-a înfruntat pe șeful Federației Române de Tenis de Masă

romanescu-movilescu-tenis-masa.jpg

Cristinel Romanescu și Darius Movileanu au făcut un meci demonstrativ de tenis de masă
Cristinel Romanescu și Darius Movileanu au făcut un meci demonstrativ de tenis de masă

Socotit a fi o speranță a tenisului de masă din România, Darius Movileanu s-a întâlnit cu elevii Școlii Generale nr. 103 din sectorul 5 al Capitalei. Acolo, tânărul de 14 ani l-a înfruntat pe șeful Federației Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu.

În vârstă de 60 de ani, președintele FRTM a făcut spectacol la ora de sport, alături de marea speranță a tenisului de masă românesc, Darius Movileanu. Fost multiplu campion național și medaliat la Campionatele Europene, Cristinel Romanescu a participat la acțiunea ”Azi sunt Profu tău de sport” din cadrul campaniei ”Născut pentru sport” inițiată de Asociația Junior Sport. 
După ce a disputat un meci demonstrativ cu Darius Movileanu, campion mondial de cadeți, sub privirile elevilor, președintele FRTM a mărturisit: “Tenisul de masă e ca mersul pe bicicletă. Odată învățat, nu-l vei uita niciodată. Doar că viteza și kilogramele în plus nu îmi permit să fac un antrenament ca un sportiv de înaltă performanță. Nu mă laud, dar dacă cineva îmi dă mingea în același loc, fac față la orice nivel. Sunt pe lista pentru Tokyo, dar din altă postură”.

Darius Movileanu a oferit autografe copiilor

La finalul acțiunii, Darius Movileanu a dat autografe elevilor care erau de vârsta sa. Campionul mondial de cadeți a rămas impresionat de calitățile președintelui federației. “Dacă s-ar antrena puțin, domnul Romanescu ar face față în competiții. A fost foarte interesant. Mi-a plăcut foarte mult. M-am simțit puțin flatat și emoționat în același timp. Mi-aș dori ca acești copii să practice un sport, nu neapărat tenisul de masă, dar să facă un sport pentru sănătatea lor”.
Un mesaj asemănător a transmis și Cristinel Romanescu: “Ne dorim ca tot mai mulți copii să vină în sălile de sport. Să nu uităm că România este pe locul al doilea la obezitate infantilă. Noi ne dorim să fim pe podium la medalii, nu la asemenea lucruri. Părinții și copiii trebuie să conștientizeze că mișcarea îi dezvoltă frumos. Am un proiect pe care l-am implementat deja. În Buzău, în această vară, au fost montate 20 de mese de tenis de masă în tot orașul. Am văzut mulți copii acolo, cu părinți, cu bunici, așa cum făceam și noi odată. Eu pe catedră am învățat tenis de masă. Ne dorim să avem cât mai mulți practicanți, doar așa pobilitatea de a avea campioni este mai mare”, a concluzionat președintele FR Tenis de Masă.

La acțiunea ”Azi sunt Profu tău de sport” sunt implicați și alți oameni de sport precum Anghel Iordănescu, Monica Iagăr, Nicu Vlad, Ana-Maria Popescu Brânză, Helmut Duckadam, Julianne Duckadam, Silvia Stroescu, Gruia Docan, Alexandra Dulgheru şi Alina Dumitru. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1