Kobe Bryant a fost omagiat la Los Angeles

Ultima actualizare:

    Lui Michael Jordan i-au dat lacrimile atunci când a vorbit de Kobe BryantFoto: Guliver / GettyImages
Lui Michael Jordan i-au dat lacrimile atunci când a vorbit de Kobe BryantFoto: Guliver / GettyImages

Decedat într-un accident de elicopter, în 26 ianuarie, dublul campion olimpic la baschet Kobe Bryant a fost omagiat de 20.000 de oameni la Los Angeles

Cu această ocazie, Alicia Keys a interpretat la pian ”Sonata Lunii" a lui Beethoven, Christina Aguillera a cântat în italiană "Ave Maria" de Schubert, iar Beyonce a optat pentru "XO", una dintre melodiile preferate de fostul baschetbalist. La o lună de la dispariția tragică a lui Kobe Bryant (41 de ani) și fiicei sale, Gianna (13 ani), apropiații acestuia s-au reunit pentru a le aduce un omagiu. Imposibil de amintit toate personalitățile care au asistat la această ceremonie. Pot fi amintite Shaquille O'Neal, Michael Jordan, Russell Westbrook, Stephen Curry, Bill Russell, Kyrie Irving, James Harden, Tony Parker, Kareem Abdul-Jabbar, Sabrina Ionescu, Diana Taurasi, Anthony Davis, Dwyane Wade. "Am trăit cu adevărat o poveste de dragoste incredibilă”, a spus Vanessa Bryant, soția celui care a fost unul dintre cei mai valoroși jucători din NBA.  ”Ne-am iubit cu întreaga noastră fiinţă. Două persoane perfect-imperfecte. Am format o familie şi ne-am crescut fiicele noastre incredibile. Kobe era MVP-ul taţilor… Gianna a fost competitivă ca tatăl ei. Surâsul ei era ca o rază de soare. Ei gravitau unul în jurul celuilalt". Socotit a fi cel mai bun baschetbalist din toate timpurile, Michael Jordan a ţinut un discurs emoţionant: "Kobe mi-a permis să fiu cel mai bun frate mai mare care puteam să fiu. Mă suna… Îmi trimitea mesaje, uneori la ora trei dimineaţa, pentru a-mi vorbi despre baschet, despre copiii săi. O parte din mine a plecat atunci când el a murit", a spus "Air" Jordan cu lacrimi în ochi. Shaquille O'Neal, în schimb, a încercat să destindă atmosfera, povestind cum colegii se plângeau de… egoismul lui Kobe. ”Acestuia i s-a repetat formula arhicunoscută în sportul american: « there's no I in team » (n.t. – nu există ”eu” în cuvântul ”echipă”). Răspunsul a fost următorul: «Da, însă sunt literele M-E » (n.t. – ”eu”)”. 

20.000 de oameni au asistat la ceremonie, iar alții au rămas afară

Inițial, s-a pus problema ca această ceremonie să se desfășoare pe Coliseum, Stadionul Olimpic din Los Angeles, cu o capacitate de 80.000 de locuri. S-a optat, însă, pentru Staples Center, sala descrisă de cântăreața Alicia Keys drept ”casa pe care Kobe a construit-o”. Cum capacitatea acesteia este de doar 20.000 de locuri, fanii care n-au mai putut intra au urmărit ceremonia afară, pe crane TV uriașe.  Fostul baschetbalist Kobe Bryant, fiica lui, Gianna, şi alte şapte persoane au încetat din viaţă, la 26 ianuarie, după ce elicopterul Sikorsky S-76B în care se aflau s-a prăbuşit lângă Calabasas, o localitate aflată la 50 de kilometri nord-vest de Los Angeles.

Kobe Bryant a debutat în NBA la 18 ani, două luni și 11 zile

Kobe Bryant a câştigat cinci titluri de campion NBA cu Los Angeles Lakers, fiind desemnat cel mai bun jucător din NBA în 2008, cel mai bun baschetbalist al finalelor din 2009 şi 2010. A fost selecţiont de 17 ori pentru All Star Game şi a fost desemnat de patru ori cel mai bun jucător din meciul vedetelor. De asemenea, a cucerit două medalii de aur la Jocurile Olimpice cu echipa SUA. Datorită talentului său, Bryant a fost cooptat în NBA din liceu. El a debutat în 1996, la vârsta de 18 ani, două luni şi 11 zile, fiind cel mai tânăr debutant din istoria NBA la acea dată. Kobe s-a retras din activitate în 2016, după 20 de ani petrecuţi ca jucător al echipei Los Angeles Lakers.

Sabrina Ionescu și-a amintit de încurajările starului american 

Printre cei care l-au omagiat pe Kobe Bryant s-a numărat și Sabrina Ionescu, jucătoare de baschet pe care starul o considera cea mai valoroasă din lume. Născută în 6 decembrie 1997, în Walnut Creek, California, într-o familie de români stabiliți în SUA, aceasta a spus: ”Kobe avea planuri mai mari pentru mine decât aveam eu. Vorbeam mereu după meciuri. Îmi spunea cum mă descurc. Îmi trimitea emoticoane amuzante. Atunci când simțeam presiune mă motiva. Îmi oferea indicații tehnice și tactice. «Ai prea mult de oferit ca să rămâi în umbră>>, îmi spunea Kobe". Sabrina l-a cunoscut pe fostul baschetbalist în urmă cu circa un an, când acesta urmărit-o la un meci, stand alături de fiica sa, Gianna.  

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net