Kobayashi, de la sushi la Formula 1

Ultima actualizare:

    Kamui Kobayashi l-a înlocuit pe Timo Glock la Toyota
Kamui Kobayashi l-a înlocuit pe Timo Glock la Toyota

Japonezul Kamui Kobayashi se temea că viitorul îi rezervă mai degrabă rolul de bucătar în restaurantul de sushi al tatălui său, decât cel de pilot de Formula 1, până când scuderia Toyota i-a oferit o şansă ce poate schimba totul.

Kobayashi, înlocuitorul germanului Timo Glock, accidentat în timpul MP al Braziliei, a reuşit să se claseze pe locul 6 în MP al Emiratelor Arabe Unite de la Abu Dhabi, cucerind primele sale puncte în Formula 1, la a doua sa cursă. La 23 de ani, Kobayashi l-a întrecut pe mult mai experimentatul coechipier, Jarno Trulli, locul 7. În prima sa cursă, în MP al Braziliei, japonezul s-a clasat pe locul 9.

Directorul sportiv al Toyota, John Howett, îl vede acum pe pilotul japonez ca un concurent serios pentru sezonul viitor. Kobayashi, câştigător al campionatului asiatic GP2, nu a impresionat în cursele similare europene şi era dispus la orice pentru a rămâne în lumea curselor.

Kobayashi nu poate pilota anul viitor, din motive financiare, în GP2 şi va trebui probabil să se întoarcă în Japonia pentru a-şi ajuta tatăl dacă nu are alte oferte. ''Probabil că mă voi întoarce să lucrez alături de tatăl meu la restaurantul de sushi. Când aveam 16 ani, lucram acolo şi făceam sushi. În situaţia asta mă aflam acum 2 luni în urmă''.

Japonezul îşi doreşte să fie pilot la Toyota anul viitor, dar ştie că trebuie să merite acest loc. ''Trebuie să dau maximul în fiecare moment şi se pare că în final a ieşit bine. Mai am multe lucruri de făcut, trebuie să mă perfecţionez şi am nevoie de timp. Ultimele 2 săptămâni au fost destul de reuşite pentru mine''.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net