Jucătorul neozeelandez de rugby Sean Wainui a murit la 25 de ani într-un accident auto

Ultima actualizare:

    Sean Wainui putea să joace aripă sau centru de treisferturiFoto: EPA-EFE
Sean Wainui putea să joace aripă sau centru de treisferturiFoto: EPA-EFE

Component al liniei de treisferturi a selecționatei provinciale Chiefs, neozeelandezul Sean Wainui (25 de ani) și-a pierdut viața într-un accident de automobil. Acesta a fost internațional U20 și a disputat 10 meciuri pentru selecționata Maori, din 2015 încoace.

Lumea rugby-ului este în doliu. Apreciat pentru evoluțiile sale, centrul de treisferturi și-a găsit sfârșitul, prematur, după ce automobilul în care se afla a lovit un copac... Director general al Federației Neozeelandeze de Rugby, Mark Robinson a deplânss moartea acestuia: „Decesul lui Sean atinge profund pe toate persoanele implicate în rugby, în particular pe colegii lui de la Bay of Planty (echipa la care evolua în campionat) și ai selecționatei Chiefs. Suntem alături de aceștia”. Un omagiu i-a fost adus și de fostul internațional All Blacks Sonny Bill Williams: ”Chiar dacă n-am evoluat niciodată alături de el, am simțit mereu mana sa (statura sa)”.  Mesaje de condoleanțe au transmis și alte federații și cluburi de rugby. „Odihnește-te în pace, Sean. Wallabies și comunitatea de rugby din Australia sunt alături de familie, prieteni și comunitatea rugbystică din Noua Zeelandă”, s-a precizat într-un mesaj postat pe pagina de Facebook de Federația de Rugby din Australia.

Wainui a stabilit un record de eseuri într-un meci de Super Rugby

Născut în 23 octombrie 1995, la Whatatutu, Sean Wainui a evoluat, ca senior, pentru Taranaki (2014-2020) și Bay of Plenty (2021), iar la nivel internațional a jucat pentru selecționatele Crusaders (2016/2017) și Chief (2018-2021). În iunie trecut, el a marcat cinci eseuri în meciul cu selecționata regională australiană Waratahs (40-7), la Sydney, stabilind un record de încercări reușite de un jucător în istoria Super Rugby, cea mai importantă competiție provincială din emisfera Sudică. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net