Jucătoarele de tenis românce au scris istorie după 15 ani

Ultima actualizare:

    Monica Niculescu (54 WTA), Irina Begu (142 WTA), Alina Tecşor (căpitan nejucător), Sorana Cîrstea (26 WTA), Simona Halep  (10 WTA)
Monica Niculescu (54 WTA), Irina Begu (142 WTA), Alina Tecşor (căpitan nejucător), Sorana Cîrstea (26 WTA), Simona Halep (10 WTA)

15 ani a aşteptat tenisul românesc să ajungă din nou într-un baraj de promovare în Grupa Mondială II a Fed Cup (echivalentul feminin al Cupei Davis).

Simona Halep, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu şi Irina Begu sunt cele patru jucătoare care au făcut ca visul iubitorilor acestui sport să devină realitate.

Au învins cu scorul de 2-0 Ucraina, în meciul decisiv de calificare în baraj şi, astăzi, îşi vor afla adversara din partida care ne poate aduce în Grupa Mondială II. Vom juca împotriva uneia dintre următoarele echipe: Suedia, Elveţia, Serbia sau Japonia, în zilele de 19 şi 20 aprilie, gazda celor 5 meciuri (4 de simplu şi unul de dublu) urmând să fie stabilită tot azi. Un baraj aşteptat de 15 ani, mai precis din iulie 1999, atunci când echipa formată din Ruxandra Dragomir, Cătălina Cristea şi Raluca Sandu a pierdut turneul de baraj pentru elită.

Ce făceau în 1999 eroinele noastre de astăzi

Simona Halep, în prezent pe locul 10 WTA, avea aproape 8 ani şi făcea tenis de patru. Era în clasa a doua şi de aproximativ doi ani începuse să joace, cu succes, turnee în ţară. În paralel, practica la şcoala din Constanţa la care a făcut generala, şi handbal. Iar uneori, în cantonamentele cu tenisul îşi demonstra talentul de fotbalistă.

simeon stalpnicul png

Sorana Cîrstea, ocupantă a locului 26 în lume, împlinise 9 ani şi avea deja o „vechime" de 5 ani în tenis. Elevă în clasa a treia la Târgovişte, ea spera să calce pe urmele idolului său, Steffi Graf. În paralel făcea înot şi arte marţiale. La acea vârstă, juca deja în turnee în ţară, duelându-se cu o altă jucătoare care a confirmat între timp, Alexandra Dulgheru.

simeon stalpnicul png

Monica Niculescu (54 WTA) avea, în 1999, 12 ani şi o experienţă în tenis de 7 ani. Era în clasa a şasea şi mergea zilnic la antrenamente alături de sora ei mai mare, Gabriela, care acum e antrenoare de tenis la o Universitate în SUA. Câştigase deja primele titluri naţionale şi participase la câteva turnee peste hotare, anunţându-se drept o viitoare mare jucătoare.

simeon stalpnicul png

 Irina Begu (142 WTA) avea 9 ani, era în clasa a treia şi începuse tenisul de 6 ani, în Germania, alături de mătuşa ei, Aura Wagner. A făcut şcoala în România şi, în paralel cu tenisul practica şi gimnastica, fiind coechipieră cu colega ei de bancă din clasele I - VIII, campioana olimpică Sandra Izbaşa. La tenis, Irina deja începuse duelurile pe plan naţional cu Simona Halep.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net