Jucătoarele de tenis de masă și-au apărat titlul continental: au Europa la picioare

Ultima actualizare:

    Echipa Romaniei, din nou campioana europeanaFOTO: Guliver/ Gettyimages
Echipa Romaniei, din nou campioana europeanaFOTO: Guliver/ Gettyimages

Tenisul de masă românesc are o adevărată Generație de Aur. Pentru a doua oară consecutiv, România a cucerit titlul continental pe echipe la feminin. ”Tripla” poate fi obținută în 2021, la Cluj-Napoca.

În finala feminină a Campionatului European pe echipe de la Nantes, România a învins cu scorul de 3-0 Portugalia, apărându-și cu succes titlul continental cucerit acum doi ani. Eliza Samara, Daniela Dodean și Bernadette Szocz au dominat de o manieră categorică acest European, ele câștigând patru meciuri din cinci cu 3-0. Singura întâlnire în care a fost nevoie de patru confruntări a fost cea din semifinale, cu Polonia, scor 3-1.

În finala cu Portugalia, primele două meciuri au fost dramatice. În prima partidă, Bernadette Szocz a trecut de Shao Jieni cu 3-2 (11-7, 8-11, 6-11, 11-7, 11-6), după care a venit succesul, tot cu 3-2 (7-11, 11-8, 11-9, 6-11, 11-3) Danielei Dodean Monteiro, o jucătoare care le cunoaște foarte bine pe lusitane, ea fiind măritată cu un jucător portughez de tenis de masă. Punctul victoriei a venit cel mai ușor, campioană europeană la individual din 2015, Eliza Samara, învingând-o pe singura non-asiatică din lotul adversarelor, Leila Oliveira cu 3-0 (11-9, 11-7, 11-6 ). În afara celor trei jucătoare, România le-a mai avut în componență pe tinerele Adina Diaconu și Irina Ciobanu.

Acesta a fost cel de-al șaselea titlu european cucerit de românce, după cele din 1992, 2002, 2005, 2017 și 2019. Iar al șaptelea este așteptat să vină în 2021, când Europenele de tenis de masă pe echipe vor avea loc la Cluj Napoca. ”Cred că formăm o echipă foarte bună, am încercat din răsputeri să ne apărărm titlul din 2017, am jucat foarte bine și ne bucurăm că am reușit să luăm din nou aurul. Ne dorim ca peste doi ani, la Cluj, să ne apărăm titlul. Vrem să facem tripla”, a declarat Daniela Dodean Monteiro.

Și Bernie Szocz este de aceeași părere: ”Avem cea mai bună echipă din Europa... este un lucru incredibil! Știm că peste doi ani nu ne va fi ușor la Cluj, dar ne dorim să ne apărăm titlul la noi acasă”,  a spus ea.

Pacursul României la Campiontul European 2019

Finală: 3-0 Portugalia

Semifinală: 3-1 Polonia

Sferturi: 3-0 Franța

Grupă: 3-0 Spania

Grupă: 3-0 Slovacia

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net