Jocurile Paralimpice: Mihaela Lulea, locul 4 în finală la para-canoe

Ultima actualizare:

    Mihaela Lulea
Mihaela Lulea

Sportiva Mihaela Lulea s-a clasat, joi, pe locul 4 în finală la para-canoe, la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro.

Mihaela Lulea a încheiat cursa de 200 de metri cu timpul de 52,273 secunde, cu care s-a clasat pe locul 4.

Medalia de aur a revenit sportivei britanice Anne Dickins (51,348 secunde), urmată pe podium de Amanda Reynolds (Australia, 51,378) şi de Cindy Moreau (Franţa, 52,103).

Mihaela Lulea (35 de ani) a suferit amputarea piciorului drept după ce la vârsta de 12 ani a fost victima atacului unei ursoaice, la Grădina Zoologică din Timişoara.

Lulea practică para-canoe din 2006 şi este multimedaliată în competiţiile internaţionale (ultima dată medalie de bronz la CM din acest an), iar la Rio este debutantă într-un concurs paralimpic.

Prima medalie pentru delegaţia României la Jocurile Paralimpice de la Rio a fost adusă de judoka Alex Bologa, bronz la categoria 60 de kilograme.

Ciclistul Carol Eduard Novak a cucerit în istoria participărilor României la JO primele trei medalii - argint la JO din 2008, aur şi argint la JO din 2012.

La Jocurile Paralimpice de la Rio participă peste 4.300 de sportivi din peste160 de ţări, România fiind reprezentată de 12 sportivi.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net