Jocurile Olimpice: şi-a vândut maşina ca să meargă la Soci!

Ultima actualizare:

    Forough Abbasi
Forough Abbasi

La Jocurile Olimpice, în fiecare probă, în umbră stau zeci de învinşi pentru care simpla prezenţă la evenimentul sportiv numărul 1 al planetei reprezintă marea victorie. De multe ori, poveştile învinşilor rămân nespune, deşi ele sunt mai interesante decât cele ale învingătorilor.

Un astfel de caz e cel al unei sportive din Iran, Forough Abbasi. Deşi inclusiv capitala Teheran e înconjurată de lanţul muntos, Alborz, locul ideal pentru practicarea sporturilor de iarnă, Abbasi a devenit abia a doua schioară din Iran, care a obţinut calificarea la o ediţie a JO.

„Chiar dacă simpla mea calificare a fost o mare performanţă, în 2014, a trebuit să plătesc din propriul buzunar deplasarea în Austria, acolo unde m-am pregătit o lună. În 2013, am mai stat o lună în cantonament, de data asta pe cheltuiala federaţiei, care mi-a dat şi două perechi de schiuri. Asta a fost toată susţinerea pe care am primit-o", şi-a început povestea Abbasi. „La Soci, după două luni de pregătiri, mă voi bate cu nişte sportive care au stat aproape un an în cantonament. Eu, în schimb, a trebuit să-mi vând maşina ca să fac rost de bani pentru antrenamentele din 2014. Cu totul, am scos din propriul buzunar vreo 6.000 de euro. Am sperat, până în ultimul moment, să găsesc un sponsor care măcar să-mi dea înapoi jumătate din această sumă, dar n-am reuşit", a adăugat sportiva născută în Shiraz.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net