Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi anulate dacă nu se vor putea desfăşura în 2021

bach-thomas-gettyimages-1181683614.jpg

Thomas Bach a adoptat un ton prudent în privința Jocurilor Olimpice de la Tokyo
Thomas Bach a adoptat un ton prudent în privința Jocurilor Olimpice de la Tokyo
Foto: Guliver / GettyImages

Preşedinte al Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), Thomas Bach a declarat că Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi anulate dacă nu se vor desfăşura în 2021. Programată între 24 iulie și 9 august 2020, competiția a fost amânată pentru anul viitor (23 iulie - 8 august) din cauza pandemiei de coronavirus.

Oficialul a explicat situația pentru BBC: "Sincer, am o anumită înţelegere pentru asta, deoarece nu poţi să angajezi pentru totdeauna 3.000 sau 5.000 de persoane într-un comitet de organizare. Nu poţi schimba în fiecare an întregul program sportiv la nivel mondial al tuturor federaţiilor importante. Nu poţi ţine sportivii în incertitudine”.
Thomas Bach a menționat că forul olimpic s-a angajat să organizeze Jocurile Olimpice de vară anul viitor, dar trebuie să fie pregătit pentru diferite scenarii, inclusiv pentru a avea sportivi în carantină. "Ce ar putea însemna asta pentru viaţa dintr-un sat olimpic? Toate aceste scenarii diferite sunt luate în considerare şi de aceea spun că este o sarcină mamut, deoarece sunt atât de multe opţiuni diferite încât nu este uşor să le abordăm (acum). Când o să avem o viziune clară despre cum va arăta lumea la 23 iulie 2021, atunci (vom lua) deciziile corespunzătoare", a precizat el.
În 20 aprilie, virusologul japonez Kentaro Iwata declara: "Sincer, nu cred că Jocurile Olimpice se vor desfășura anul viitor. Pentru aceasta ar fi nevoie de îndeplinirea a două condiţi: Covid-19 să fie sub control în întreaga Japonie şi să fie controale peste tot pentru că trebuie să vină sportivi din întreaga lume". Omul de știință crede că "Japonia poate controla boala până vara viitoare", dar nu ştie dacă acest lucru ar fi posibil în întreaga lume. Singura posibilitate ar fi, în opinia lui, organizarea JO "fără spectatori sau cu o participare extrem de limitată".
O altă reacție a avut directorul general al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, Toshiro Muto, în 13 aprilie: ”Cred că nimeni nu poată să spună dacă totul va fi sub control în iulie viitor (n.t. - iulie 2021). Nu suntem cu siguranță în postura de a da un răspuns clar. Tot ceea ce putem face este să muncim din greu pentru a pregăti Jocurile. Noi sperăm cu sinceritate ca, de acum într-un an, omenirea să fie capabilă a depăși această criză a coronavirusului”. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1