JO Rio / România, fără medalii la gimnastică după 44 de ani

Ultima actualizare:

    Cătălina PonorFoto: Guliver/GettyImages
Cătălina PonorFoto: Guliver/GettyImages

La Olimpiadă, România nu a obţinut vreo medalie, caz ce nu s-a mai ântâmplat de la ediţia din 1972, de la Munchen. Ultimul reprezentant al nostru e Andrei Muntean, care va participa azi la finala de la paralele, dar şansele sale sunt reduse pentru a ajunge pe podium, după ce abia s-a calificat în ultimul act al probei.

Gimnastica noastră a fost reprezentată la Rio doar de Marian Drăgulescu şi Andrei Muntean, respectiv Cătălina Ponor, după ce echipele tricolore au ratat calificarea. Drăgulescu şi Ponor au ieşit deja din concurs şi ne îndreptăm rapid spre egalarea unui record negativ: nicio medalie la gimnastică la Olimpiadă după 44 de ani, doar la ediţia din 1972, ţara noastră păţind o asemenea ruşine.

De la ediţia găzduită de Montréal în 1976, când Nadia Comăneci a fost starul absolut al Jocurilor Olimpice, gimnastica feminină românească n-a lipsit niciodată de pe podium până în acest an, iar cea masculină a obţinut şi ea câteva succese răsunătoare.

Eşecul a determinat-o pe Silvana Peng, mama gimnastei Asiana Peng, să sară din nou la gâtul celor aflaţi la cârma Federaţiei Române de Gimnastică, dar şi a foştilor antrenori coordonatori ai lotului feminin, Octavian Bellu şi Mariana Bitang. "Groparilor, mii de felicitări! Felicitări groparului Stoica, preşedinte FRG, acoliţilor şi susţinătorilor dezastrului special creat, pentru strategia şi succesul înmormântarii gimnasticii feminine româneşti de performanţă! Jocurile Olimpice nu o să vă rotunjească ca de obicei averea, domnule principal Bellu şi dumitale, doamnă coordonatoare Bitang. Niciuna din fostele dumneavoastră antrenate, Ponor sau Iordache NU se ridică la nivelul gimnasticii actuale. Dar sper ca afacerile vă merg cu ONG-ul şi cu proiectul sponsorizat de Petrom, iar afacerea gimnastica feminină de performanţă românească prosperă pentru familia dumneavoastră şi că nu suferiţi şi nu vă mustră conştinţa pentru întreg lotul de gimnaste 2012-2016 de care v-aţi bătut joc. Dar FRG e stat în stat, nu are cine să-i deranjeze de la fraudat banul public şi nici de la abuzuri“, a tunat Peng.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistemul antiaerian rus S-300 FOTO Rush Hour Daily
image
image
image
image
image
image
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net