JO de la Tokyo, în pericol. „Va fi foarte greu să organizăm competiţia”, susține Asociaţia Medicală din Tokyo

Programate între 23 iulie - 8 august anul acesta, Jocurilor Olimpice sunt în pericol de a nu se putea desfășura. Cu exact o sutăde zile înainte de ceremonia de deschidere a competiţiei, Haruo Ozaki, preşedintele Asociaţiei Medicale din Tokyo a anunţat, astăzi (miercuri, 14 aprilie), că va fi "foarte dificilă" organizarea competiției polisportive din cauza situaţiei sanitare.

Haruo Ozaki a declarat pentru cotidianul ”Sports Hochi”: „Dacă va continua să crească numărul infectărilor,  va fi dificil să se organizeze Jocurile Olimpice în forma actuală, cu sportivi venind din toate ţările, chiar dacă nu este public".
Pe de altă parte, ștafeta torţei olimpice va fi anulată în oraşul Matsuyama, din vestul Japoniei.  Iar decizia a fost luată tot din cauza situaţiei sanitare. "Vom anula ştafeta de la Matsuyama", a declarat Tokihiro Nakamura, guvernatorul provinciei Ehime. El a precizat că venirea flăcării olimpice va fi celebrată la Matsuyama într-un mod care nu implică publicul.
Programate în vara anului trecut, Jocurile Olimpice au fost amânate cu un an din cauza pandemiei de coronavirus. Acestea urmează să se desfășoare în perioada 23 iulie - 8 august, în capitala Japoniei. Jocurile paralimpice sunt programate în perioada 24 august - 5 septembrie.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1