JO 2020: Sportivii cei mai medaliați la Tokyo. Recordul e de 7 medalii

Ultima actualizare:

    Emma McKeon, cu toate cele 7 medalii olimpice cucerite la TokyoFoto: Guliver/ GettyImages
Emma McKeon, cu toate cele 7 medalii olimpice cucerite la TokyoFoto: Guliver/ GettyImages

A devenit deja o obișnuință ca înotătorii să ocupe primele locuri în clasamentul celor mai medaliați sportivi ai unei ediții a Jocurilor Olimpice de vară.

Nici acest an nu a făcut excepție, astfel că podiumul „campionilor-campionilor” a fost ocupat de trei reprezentanți ai acestui sport. Astfel, americanul Caeleb Dressel, rivalul lui David Popovici din probele de 100 m liber și 200 m liber a cucerit  nu mai puțin de cinci titluri olimpice. Însă el nu e primul din punctul de vedere al medaliilor, pentru că australianca Emma McKeon, specialistă la liber, a urcat de nu mai puțin de 7 ori pe podium. Ea a luat ”doar” patru medalii de aur, restul fiind de bronz. Pe locul al treilea în acest top a fost tot o sportivă din Australia, Kaylee McKeown. Aceasta a cucerit în probele de spate trei medalii de aur și una de bronz.

Urmează, în acest top, trei sportivi care au cucerit trei titluri, adică mai mult decât România în ultimele două ediții: An San, din Coreea de Sud, la tir cu arcul, Lisa Carrington, din Noua Zeelandă, la caiac, și sprintera jamaicană Elaine Thompson-Herah.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net