JO 2018: bobul Jamaicăi, un nou subiect de film?

Ultima actualizare:

    Actorii din filmul "Cool Runnings"
Actorii din filmul "Cool Runnings"

La 30 de ani de la celebrul echipaj masculin care a concurat la JO, caraibienii scriu o altă poveste olimpică, de această dată la feminin.

Isprăvile boberilor jamaicani din 1988 au inspirat ulterior o comedie de succes, „Cool Runnings”. După trei decenii, Jamaica debutează în competiţia olimpică feminină, la aceeaşi disciplină.

Cunoscută mai degrabă pentru atleţii din probele de viteză, în frunte cu Usain Bolt, Jamaica e o ţară care va dăinui mereu şi în istoria Olimpiadelor de iarnă. În 1993, americanii au ecranizat povestea echipajelor masculine (bob 2 şi bob 4) trimise de Jamaica la ediţia Calgary 1988. Recrutaţi din cadrul armatei şi trimişi să înfrunte gheaţa de pe periculoasa pistă de bob, jamaicanii au fost o pată de culoare la competiţia din urmă cu 30 de ani, iar cei de la Walt Disney au mirosit imediat subiectul de film. A ieşit o comedie savuroasă, recomandată oricând pentru o terapie prin râs.


    Jazmine şi Carrie, cele două jamaicance calificate la JO 2018
Jazmine şi Carrie, cele două jamaicance calificate la JO 2018

Acum, regizorii americani ar trebui să fie pe fază, pentru că bobul Jamaicăi s-a întors, la Olimpiada de la PyeongChang aflată în plină desfăşurare. De această dată, o echipă feminină a reuşit să se califice la JO, stârnind din nou admiraţia întregii lumi. Pilotul Jazmine Fenlator-Victorian şi colega sa Carrie Russell nu sunt însă nişte amatoare în acest sport, aşa cum au fost conaţionalii lor din 1988. Astfel, conform specialiştilor, echipajul feminin al Jamaicăi are şanse considerabile la o prezenţă în Top 10 la finalul celor patru manşe, programate marţi şi miercuri. De altfel, Fenlator-Victorian nu e la prima Olimpiadă. Beneficiind de dublă naţionalitate, ea a concurat pentru SUA la Soci 2014. La rândul ei, pentru a îmbogăţi scenariul unui film de succes, Russell e medaliată cu aur la Mondialul de atletism din 2013 cu ştafeta de 4x100 de metri a Jamaicăi. Şi, dacă vreţi mai mult sare şi piper, antrenoarea germană a echipajului jamaican a renunţat la post în urmă cu câteva zile, lăsându-şi elevele de izbelişte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net