JO 2016: De ce plângi, Corina? "Pentru România mea dragă!"

Ultima actualizare:

    Corina Căprioriu
Corina Căprioriu

Corina Căprioriu a ratat în mod dramatic o medalie la judo la Olimpiada de la Rio, în ciuda faptului că a jucat semifinala categoriei 57 de kilograme. Vicecampioană olimpică în urmă cu patru ani la Londra, sportiva în vârstă de 30 de ani şi-ar fi dorit enorm încă o medalie la Jocuri înainte de a renunţa la judo

Ieri, sportiva noastră a fost la un singur pas de încă o performanţă majoră, care ar fi adus României prima distincţie la Rio. Calificată în semifinalele categoriei 57 de kilograme după două victorii lejere, Corina a avut un meci dramatic în penultimul act contra favoritei locale Rafaela Silva. Aceasta s-a impus abia după prelungiri, într-un moment în care tensiunea din sală atinsese cote maxime. Căprioriu a intrat astfel în „barajul” pentru medalia de bronz împotriva lusitanei Telma Monteiro, venită din recalificări. Românca a cedat şi această dispută, plătind tribut unei erori făcute în startul întâlnirii. Corina Căprioriu a părăsit arena de la Rio în lacrimi, conştientă de faptul că aceasta a fost ultima sa prezenţă pe tatami.

La câteva ore după terminarea competiţiei, Corina a transmis un mesaj pe Facebook, răspunzând celor care au criticat-o pentru felul în care şi-a exteriorizat sentimentele.

"Şapte ani de judo la CSŞ Lugoj, plus şaisprezece ani de pregătire centralizată la lotul naţional din Cluj... Mi-am dorit pentru mine, pentru voi, pentru noi, pentru România mea dragă! N-a fost să fie, iar celor care m-aţi judecat că am plâns vă transmit că şi pentru voi mi-am dorit. Vă mulţumesc din adâncul sufletului pentru mesaje şi pentru că aţi fost alături de mine până la capăt", a ţinut să spună Corina Căprioriu.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net