JO 2012 / Povestea lui Alin Moldoveanu, primul medialiat cu aur al României: «M-am apucat de tir din greşeală»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Alin Moldoveanu a câştigat prima medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice, după ce s-a impus în proba de puşcă aer comprimat 10 m, din cadrul competiţiei de tir.

Sportivul român a fost urmat în clasamentul final de italianul Nicolo Campriani, cu 701,5 p, şi de indianul Gagan Narang, 701,1

simeon stalpnicul png

Moldoveanu, care în calificări a egalat recordul olimpic, cu 599 de puncte, a acumulat un punctaj final de 702.1 puncte, reuşind să câştige prima medalie de aur pentru România la această ediţie a JO, a doua la total, după argintul Alinei Dumitru.

Românul este foarte entuziasmat de performanţa pe care a realizat-o chiar dacă a mărturisit că nu s-a aşteptat la acest incredibil succes. "N-am ştiu că am luat medalia de aur decât după ultimul foc. Eu eram mulţumit cu orice medalie, am zis că măcar pe locul trei să fiu. Pentru că aici tot timpul poţi să clachezi. Abia după ultimul foc poţi să ştii. Mi-am dorit mult titlul, dar nu poţi să ştii niciodată.

La tir este relativ, n-ai cum să ştii dinainte. Doar ziua contează. De exemplu, penultimul antrenament a fost foarte bun, iar antrenamentul de ieri a fost foarte prost.

Trebuie să faci totul exact la fel, e matematică pură. La sportul ăsta nu poţi să ştii dacă iei medalie. Dacă ajungi în finală este o performanţă extraordinară", a spus Moldoveanu, la televiziunea Sport.ro.

Cine e Alin Moldoveanu?

Alin George Moldoveanu s-a născut la 5 martie 1983 la Focşani, iar la Jocurile Olimpice de la Beijing a ocupat locul 4.

Sportivul a mărturisit într-un interviu acordat Mediafax că s-a apucat de acest sport dintr-o pură întâmplare.

"Înainte de a participa la selecţie nici nu ştiam că există secţie de tir în Focşani. Cele mai mari satisfacţii le ai în momentul în care eşti pe podium şi ţi se oferă diploma şi medalia, sunt şi singurele de altfel", a spus el.

Întrebat dacă îi place şi vânătoarea, sportivul a răspuns scurt. " Nu, nu sunt vânator, eu nu trag decât în ţinte din carton."

Secretul este concentrarea. Ca în orice sport, important este să nu te concentrezi decât pe ce ai de făcut tu, fără să îţi pese de adversar. "Puternici sunt toţi cei care participă, mă rog... cu foarte mici excepţii iar de temut nu mă tem de nimeni pentru că noi nu avem un adversar direct, noi ne aliniem toţi pe linia de start şi cel mai bun câştigă", a mai spus Alin pentru Mediafax.

Spre deosebire de alţi sportivi, Alin nu regretă faptul că s-a dezvoltat în România iar acest lucru s-a văzut şi în competiţie. După ce la Beijing a fost la un pas te podium, acum a urcat pe cea mai înaintă treaptă.

"Paradoxal, nu cred că în altă ţară europeană mi-ar fi fost mai bine, poate aş fi avut condiţii de pregătire mai bune, dar nu pot afirma că aş fi avut rezultate mai bune, asta nimeni nu va şti niciodată", a mai spus el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net