Japonia și CIO au negat știrea din „The Times” cu privire la anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo

jo-2020-gettyimages-1208081038.jpg

Japonia și CIO susțin că Jocurile Olimpice se vor disputa la Tokyo, anul acesta
Japonia și CIO susțin că Jocurile Olimpice se vor disputa la Tokyo, anul acesta
Foto: Guliver / GettyImages

Japonia a respins, astăzi (vineri, 22 ianuarie), informaţiile pe surse difuzate de cotidianul britanic „The Times” cu privire la un eventual anunţ legat de anularea Jocurilor Olimpice. O poziție similară a avut și Comitetul Internațional Olimpic (CIO).

Un purtător de cuvânt al guvernului japonez a afirmat că “nu există adevăr” în articolul publicației din Regatul Unit, potrivit căruia s-ar fi ajuns la concluzia că ediția Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo trebuie să fie anulată. “Vom nega clar ştirea”, a declarat Manabu Sakai, membru al guvernului, într-o conferinţă de presă. Totodată, guvernatorul oraşului Tokyo, Yuriko Koike, a declarat că nu au existat discuţii cu privire la anularea sau amânarea Jocurilor Olimpice.
De asemenea, și Comitetul de Organizare al JO a negat informaţiile din „The Times, precizând că partenerii săi, inclusiv guvernul şi Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), sunt concentraţi total pentru găzduirea evenimentului conform programării. “Este foarte dezamăgitor să vedem că  Times publică o astfel de ştire de tip tabloid cu o sursă care nu este de încredere. Guvernul este dedicat total organizării unor Jocuri Olimpice în siguranţă”, a declarat pentru Reuters o sursă din Comitetul de Organizare citată de news.ro.
Tot astăzi s-a desfășurat o conferință organizată în sistem online de președintele CIO, Thomas Bach, cu reprezentanții comitetelor naționale olimpice (CNO), la începutul căreia acesta a confirmat faptul că știrea apărută în cotidianul The Times este falsă și a rugat reprezentanții CNO-urilor participante să facă public pe teritoriile lor naționale comunicatul CIO în acest sens. Forul olimpic român a fost reprezentat la această conferință de președintele Mihai Covaliu, vice-președintele Elisabeta Lipă, George Boroi, secretarul general și Florin Mișcă, secretarul general adjunct al COSR și șeful de misiune al României pentru JO Tokyo 2020.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1