Jacques Rogge a inaugurat Centrul Olimpic din Oradea

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cel mai mare demnitar al sportului olimpic a fost prezent astăzi la Oradea, pentru a inaugura un centru unic în ţară, destinat performerilor şi celor care-i pregătesc. Jacques Rogge, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, a ajuns cu un avion charter pe aeroportul din Oradea. Păzit de o armată de agenţi de securitate şi cu o modestie de invidiat, belgianul, medic chirurg-ortoped, a admirat mica urbe pe care a vizitat-o.

Autorităţile locale, în frunte cu reprezentanţii conducerii Universităţii Oradea, au pregătit în cele mai mici detalii întâlnirea de gradul „zero” cu fostul rugbyst. Cu câteva ore înainte de sosirea coloanei oficiale, curtea universităţii a fost curăţată, iar Aula Magna şi biblioteca au fost controlate în fiecare colţ, tocmai pentru ca întâlnirea să se desfăşoare fără evenimente nefericite.

Cu ocazia vizitei la Oradea, Jacques Rogge a tăiat panglica primului Centru Teritorial de Studii şi Cercetări Olimpice din România. De asemenea, datorită profesionalismului şi experienţei acumulate de-alungul anilor, dar mai ales pentru rezultatele sale sportive, Rogge a primit ieri titlul onorific de Doctor Honoris Causa a Universităţii Oradea. „Este pentru a 21-a oară când îmi este înmânat un asemenea titlul. Mă bucur nespus de mult că în partea de est a Europei va funcţiona un centru de cercetare olimpic. În prezent, misiunea noastră este să dezvoltăm sportul şi să educăm tinerii prin sport”, a explicat Jacques Rogge. 

simeon stalpnicul png

Centrul Teritorial de Studii şi Cercetări Olimpice din Oradea, unic la noi în ţară, a fost conceput după modelul celui de la Geneva şi va fi util tinerilor sportivi şi antrenorilor din toată ţara.

Jacques Rogge a plecat în această seară spre Bucureşti, urmând ca astăzi să-l întâlnească pe preşedintele Traian Băsescu.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net