Iulia Dumanska e blocată în Croația, Diana Ciucă a fost convocată la lot

Ultima actualizare:

    Diana CiucăFoto: sportpictures.eu
Diana CiucăFoto: sportpictures.eu

Convocată la echipa de handbal a României, Iulia Dumanska (24 de ani) nu s-a putut prezenta, fiind blocată în Croația. În locul ei a fost chemată Diana Cristina Ciucă (20 de ani). Naționala se află în pregătirea participării la Campionatul European din Danemarca (3-20 decembrie).

Portar al echipei Podravka, Iulia Dumanska a trebuit să intre la izolare, pentru zece zile, conform legislației din Croația, după ce mai multe colege ale sale au fost depistate infectate cu noul coronavirus. Și aceasta deși rezultatul testului său a fost negativ.În locul Iuliei, la lot a fost chemată de urgență Diana Ciucă. Tânăra jucătoare este prima de la SCM Rm. Vâlcea convocată la lotul României. Ea a mai evoluat în trecut pentru reprezentativele de junioare și de tineret, precum și pentru aceea de handbal pe plajă. Ciucă este cea de-a 9 jucătoare de la Vâlcea care poate participa la Campionatul European, din acest grup mai făcând parte Marta Zderic Batinovic (Muntenegru), Marta Lopez, Alicia Fernandez Fraga, Mireya Gonzalez Alvarez (Spania), Zeljka Nikolic, Jelena Trifunovic, Kristina Liscevic (Serbia) și Evgenija Andreevna Minevskaja (Germania).

Echipa României va juca în grupa de la Kolding

Pe de altă parte, Federația Europeană de Handbal (EHF) a confirmat că Danemarca va organiza singură Campionatul European feminin de handbal după ce Norvegia, care era co-organizatoare, a renunţat. "După zile de consultări şi negocieri intense, s-a confirmat că Danemarca va găzdui toate grupele Women EHF EURO 2020, programat în perioada 3-20 decembrie 2020. A doua sală, pe lângă deja confirmata Jyske Bank Boxen din Herning, este Sydbank Arena din Kolding, care va găzdui echipele grupelor C şi D din runda preliminară şi o grupă din runda principală. Faza finală se va juca la Herning", a precizat EHF.Repartizată inițial la Trondheim (Norvegia), în Grupa D, echipa României va juca la la Kolding. Naționala noastră va întâlni Germania (3 decembrie), Polonia (5 decembrie) şi Norvegia (7 decembrie). 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net