Îşi fac planurile pentru Rio

Ultima actualizare:

    Tecău şi Mergea vor juca trei turnee împreună înainte de OlimpiadăFoto: Mediafax
Tecău şi Mergea vor juca trei turnee împreună înainte de OlimpiadăFoto: Mediafax

Florin Mergea şi Horia Tecău ţintesc o medalie pentru România la Jocurile Olimpice din această vară. Pentru a forma un dublu cât mai sudat, cei doi tenismeni se antrenează de o săptămână împreună la Bucureşti şi au stabilit să joace la trei turnee înainte de debutul competiţiei de la Rio.

După mulţi ani, românii speră la o medalie olimpică la tenis de câmp. Pe lângă şansele fetelor, Simona Halep fiind cea mai bine clasată româncă în topul WTA, în proba de dublu masculin îi avem pe Horia Tecău şi Florin Mergea, iar speranţele la un loc pe podium sunt mai mult decât justificate. Cei doi sportivi au decis să se pregătească o perioadă împreună, asta după ce au început mai slab sezonul cu partenerii lor. Horia şi olandezul Jean Julien Rojer au avut evoluţii modeste la turneele din 2016, parcurs aproape identic având şi perechea româno-indiană Florin Mergea – Rojan Bopanna.

Începând cu săptămâna trecută, Florin şi Horia au dat suprafaţa rapidă pe zgură. Cei doi se antrenează împreună la Bucureşti, în speranţa că vor strânge şi mai mult relaţiile de joc în această perioadă. Tocmai pentru asta, s-au şi înscris la câteva concursuri. Primul dintre ele este BRD Năstase-Ţiriac Trophy, care va debuta la 18 aprilie, în Capitală. Apoi, ei vor mai face pereche şi la întrecerile de la Washington (SUA, 18-24 iulie) şi Toronto (Canada, 25-31 iulie). Între aceste cofruntări, Tecău şi Mergea vor fi prezenţi şi la meciurile din Cupa Davis, unde România dă piept cu Spania, confruntare care este programată în iulie, în ţara noastră. Până atunci însă, cei mai buni doi tenismeni ai noştri şi-au făcut planurile pentru turneul de la Bucureşti. ”E clar că dorim să îl câştigăm. Horia l-a câştigat deja de trei ori, eu încă nu şi sper să îl câştig. E un turneu pe care mi l-am dorit întotdeauna şi cred că e o oportunitate bună acum. Este o mare pierdere dacă nu se va mai organiza”, a spus Mergea, pentru Digi Sport.

Donezi alimente, primeşti bilete la tenis

Bucureştenii care vor să vadă meciurile turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy, pot intra în posesia unor bilete dacă donează alimente şi produse nealimentare. Donaţiile se fac la magazinul caritabil „SocialXchange”, deschis de Direcţia de Asistenţă Socială sector 6 în Calea Crângaşi nr. 3. Aici sunt disponibile şase bilete de acces (câte unul pentru fiecare zi din turneu). Pentru a intra în posesia unuia trebuie să donaţi produse alimentare sau nealimentare în valoare de 25 până la 75 de lei. Bunurile vor ajunge la persoanele nevoiaşe din sector, care vor presta ore de muncă în folosul comunităţii în schimbul donaţiilor. Informaţii suplimentare găsiţi la 0725.600.885.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net